Sütőtökös-pekándiós cannoli tálalva

Sütőtökös-pekándiós cannoli

A sütőtök és a pekándió ízvilága egyesül ebben az őszi hangulatú cannoli receptben. Az olasz klasszikus egy új, szezonális változatban tér vissza, ahol a fűszeresség és a diósság melegséggel tölti meg a desszertet. Ahogy a sütőtök krémes édessége keveredik a fahéjjal és a pirított pekándióval, az ízek a hűvösebb napok tökéletes kísérőjévé válnak. A siker kulcsa a megfelelő arányú sütőtök és dió kombinációja – a töltelék akkor tökéletes, ha nem túl nedves, de nem is túl tömör. A cannoli héj ropogóssága kontrasztot ad a puha krémmel. Ez a változat tökéletes választás egy őszi délutáni teázáshoz, ünnepi menüsor zárásaként vagy különleges ajándékként – minden falat egy kis darabka ősz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Ricotta sajt
100 g Sült sütőtökpüré
60 g Darált pekándió
40 g Porcukor
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliakivonat
8 db Cannoli tészta
1 ek. Porcukor a szóráshoz
1 ek. Durvára vágott pekándió a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a ricottát a sütőtökpürével és a porcukorral, míg krémes, egynemű állagot kapsz. Tipp: a sütőtökpürét mindig hagyd teljesen kihűlni, mielőtt hozzákevered.

    A ricottát szitán áttörheted, hogy még krémesebb legyen a végeredmény.

    2

    Add hozzá a vaníliakivonatot, a fahéjat és a darált pekándiót, majd alaposan keverd össze. Tipp: a pekándiót előtte enyhén piríthatod serpenyőben, így intenzívebb íze lesz.

    A pekándiót durvára is vághatod a darálás helyett, így rusztikusabb lesz a töltelék.

    3

    A krémet töltsd habzsákba, majd tedd hűtőbe legalább 15 percre. Tipp: a hideg töltelék jobban tartja magát, nem áztatja el a tésztát.

    A habzsákot megtöltheted úgy is, hogy egy magas pohárba állítod, és ráhajtod a szélét.

    4

    A cannoli héjakat óvatosan töltsd meg a sütőtökös-pekándiós krémmel mindkét oldalról. Tipp: a töltést mindig csak közvetlenül tálalás előtt végezd.

    Ha nincs habzsákod, egy zárható zacskóba is töltheted a krémet, majd vágd le a sarkát.

    5

    Szórd meg a cannolik tetejét porcukorral, majd szórd meg durvára vágott pekándióval a díszítéshez. Tipp: ízlés szerint kevés őrölt fahéjat is szórhatsz rá.

    A porcukrot és a fahéjat keverd össze, mielőtt a cannolikra szórod.

    6

    Tálald elegáns desszertes tányéron, őszi alkalmakra vagy ünnepi desszertként. Tipp: jól illik mellé egy pohár forralt almaital vagy fahéjas latte.

    A cannolik mellé kínálhatsz egy kis karamellöntetet is.