Áztasd be a fa nyársakat vízbe legalább 30 percre, hogy sütés közben ne égjenek meg.
Ha nincs időd 30 percig áztatni, legalább 10 percre tedd őket vízbe. A lényeg, hogy a fa megszívja magát vízzel.
Egy nagy tálban keverd össze a földimogyoró lisztet, a paprika port, az őrölt cayenne borsot, a gyömbért, a fokhagymaport, a szárított hagymaport és a sót. Ez lesz a Suya fűszerkeveréke.
Kóstold meg a fűszerkeveréket, és ízlés szerint állítsd be a csípősségét. Ha szereted a füstös ízeket, adhatsz hozzá egy kevés füstölt paprika port is.
A vékony szeletekre vágott marhahúst forgasd meg a citromlével és az olívaolajjal, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
A citromlé helyett használhatsz lime levet is. A lényeg, hogy a savas közeg segít a hús rostjainak fellazulásában.
Mártsd bele a húsdarabokat a fűszerkeverékbe, és győződj meg róla, hogy mindkét oldalukat egyenletesen bevonja.
Nyomkodd rá a fűszert a húsra, hogy minél jobban rátapadjon. Ha túl vastag a réteg, sütés közben leéghet.
Húzd fel a fűszeres húsdarabokat a nyársakra, ügyelve arra, hogy a szeletek ne fedjék túl egymást.
Ha túl sűrűn vannak a húsdarabok a nyárson, akkor nem sülnek át egyenletesen.
Grillezd a nyársakat forró faszénen vagy grillsütőben körülbelül 10-15 percig, gyakran forgatva, amíg a hús meg nem puhul és szépen meg nem pirul.
A gyakori forgatás segít, hogy a hús ne égjen le, és egyenletesen süljön meg. Ha faszénen grillezel, ügyelj arra, hogy a parázs egyenletesen izzon.
Tálalás előtt szórj a nyársakra egy kevés extra fűszerkeveréket, és kínáld őket friss zöldségekkel vagy salátával.
A friss zöldségek és saláta remekül kiegészítik a fűszeres húst. Kínálhatsz melléjük mogyorószószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.