Friss suzuke, lazac és uborka, friss korianderrel tálalva

Suzuke

A Suzuke egy hagyományos japán étel, amely különleges ízeket és frissességet kínál a hal kedvelőinek. Az étel egyszerű, de gazdag ízvilágú, és tökéletesen illik egy könnyű étkezéshez. A lazac és az uborka kombinációja a gyömbér pácban való érleléssel csodálatos frissességet és gazdag aromát ad. Ezt az ételt gyakran kínálják előételként vagy étkezés közben.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Kiváló minőségű lazac filé
2 db Friss uborka
2 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 tk. Friss gyömbér
1 ek. Sesame oil
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazac filét vágd vékony szeletekre. Tedd félre, hogy a pácot felhasználhasd.

    A lazac filé legyen friss és lehetőség szerint sushi minőségű.

    2

    A friss uborkát vágd nagyon vékony szeletekre, és tedd egy tálba. Add hozzá a sót és a cukrot, majd keverd össze.

    A só és cukor segít, hogy az uborka levet eresszen, így még ízesebbé válik.

    3

    Keverd össze a rizsecetet és a friss gyömbért egy kis edényben, majd öntsd az uborkára. Hagyd pihenni 10-15 percig.

    A gyömbér frissességet ad, és kiválóan illik az uborka ropogósságához.

    4

    A lazacot keverd össze egy kis szezámolajjal, hogy ízesebb legyen.

    A szezámolaj gazdag ízt ad, és tökéletes kiegészítője a halnak.

    5

    A pácba áztatott uborkát és a lazacot tálalhatod együtt egy tálban, szórj rá friss koriandert.

    A koriander frissessége és aromája remekül kiemeli az étel ízeit.