Syrniki fahéjjal, aranybarna túrós palacsinták fahéjjal megszórva

Syrniki fahéjjal

A Syrniki egy orosz konyhai klasszikus, amely túróval készül. A fahéj hozzáadása egy különleges ízvilágot ad ennek a hagyományos ételnek, és tökéletes reggeliként vagy uzsonnaként is megállja a helyét. A túró lágy textúrája és a fahéj meleg, fűszeres íze jól kiegészítik egymást. A Syrniki története évtizedek óta él a szláv népeknél, és ma is az egyik legnépszerűbb reggeli étel Oroszországban. Tippek: A fahéjjal való megszórás frissen, még melegen a legfinomabb, így érdemes a tálalás előtt közvetlenül rászórni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Túró
150 g Liszt
30 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Tojás
0.5 tk.
1 tk. Sütőpor
50 g Tejföl
2 ek. Olaj
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy nagy tálba, és egy villával alaposan törd át, hogy sima, krémes állagot kapj. A túró legyen jól lecsöpögtetve, hogy ne legyen túl vizes.

    A túró nedvességét papírtörlővel is leitatathatod, hogy a tészta ne legyen túl vizes.

    2

    Adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tojást, sót, sütőport és fahéjat, majd keverd jól össze. Ezután lassan add hozzá a lisztet, és dolgozd bele a tésztába. Ha a tészta túl ragadós, adj még hozzá egy kis lisztet.

    A fahéj egy különleges ízt ad a syrnikinek, ha szereted az intenzívebb fahéjas ízt, bátran növeld a mennyiséget.

    3

    Formálj a tésztából kb. 5-6 cm átmérőjű kis korongokat. Használhatsz lisztezett kezet, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.

    A túrós tészta formázásakor ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl ragadós, különben nem tudod szépen formázni.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Ha az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, tedd bele a túrós korongokat, és süsd őket aranybarnára mindkét oldalon.

    A megfelelő hőmérséklet akkor van, ha egy kis darab tészta rögtön sülni kezd, amint a serpenyőbe teszed.

    5

    Miután megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Tálald melegen, fahéjjal megszórva.

    A fahéjjal való megszórás frissen, még melegen a legfinomabb, így érdemes a tálalás előtt közvetlenül rászórni.