Syrniki lekvárral, aranybarna túrós palacsinták lekvárral tálalva

Syrniki lekvárral

A Syrniki egy orosz konyhai klasszikus, amely túróval készül. A lekvár hozzáadása egy különleges ízvilágot ad ennek a hagyományos ételnek, és tökéletes reggeliként vagy uzsonnaként is megállja a helyét. A túró lágy textúrája és a lekvár édes, lágy íze jól kiegészítik egymást. A Syrniki története évtizedek óta él a szláv népeknél, és ma is az egyik legnépszerűbb reggeli étel Oroszországban. Tippek: A lekvár frissen, még melegen a legfinomabb, így érdemes a tálalás előtt közvetlenül rálocsolni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Túró
150 g Liszt
30 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Tojás
0.5 tk.
1 tk. Sütőpor
50 g Tejföl
2 ek. Olaj
3 ek. Lekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy nagy tálba, és egy villával alaposan törd át, hogy sima, krémes állagot kapj. A túró legyen jól lecsöpögtetve, hogy ne legyen túl vizes.

    A túró nedvességét papírtörlővel is leitatathatod, hogy a tészta ne legyen túl vizes.

    2

    Adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tojást, sót, sütőport, és keverd jól össze. Ezután lassan add hozzá a lisztet, és dolgozd bele a tésztába. Ha a tészta túl ragadós, adj még hozzá egy kis lisztet.

    Ha a tészta túl száraz, egy kevés tejföllel is lágyíthatod.

    3

    Formálj a tésztából kb. 5-6 cm átmérőjű kis korongokat. Használhatsz lisztezett kezet, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.

    A túrós tészta formázásakor ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl ragadós, különben nem tudod szépen formázni.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Ha az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, tedd bele a túrós korongokat, és süsd őket aranybarnára mindkét oldalon.

    A megfelelő hőmérséklet akkor van, ha egy kis darab tészta rögtön sülni kezd, amint a serpenyőbe teszed.

    5

    Miután megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Tálald melegen, lekvárral a tetején.

    A lekvárból friss gyümölcsös változatot is választhatsz, mint a szilva, eper, vagy barack lekvár.