Szedres jegestea citrommal és mentával tálalva

Szedres jegestea

A jegestea története a 19. századi Amerikában kezdődött, ahol a forró nyári napokon egyre nagyobb népszerűségnek örvendett a hűsítő ital. Azóta számos gyümölcsös változata született, köztük a szedres verzió, amely a fekete tea karakteres ízét ötvözi a szeder friss, gyümölcsös jegyeivel. Egy forró nyári délutánon nincs is jobb, mint egy pohár hűsítő, szedres jegestea, amelyben a citrusok frissessége és a menta hűsítő hatása tökéletesen harmonizál. A szeder antioxidánsokban gazdag, így nemcsak finom, hanem egészséges is. A tökéletes szedres jegestea elkészítéséhez fontos a megfelelő áztatási idő és a szeder alapos összetörése, hogy az ízek teljesen kioldódjanak. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbáld ki egy kevés mézzel vagy egy csepp lime-lével!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Fekete tea filter
500 ml Forró víz
100 g Friss szeder
20 ml Friss citromlé
15 ml Méz
6 db Jégkocka
4 db Friss mentalevél
2 db Citromkarika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 500 ml vizet, majd öntsd egy hőálló edénybe. Helyezd bele a fekete tea filtereket, és hagyd ázni 3-5 percig, hogy az ízek megfelelően kioldódjanak.

    Ne hagyd a teafiltert a vízben a megadott időnél tovább, mert keserű lehet a tea.

    2

    Távolítsd el a tea filtereket, majd add hozzá a mézet és a frissen facsart citromlevet. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A friss citromlé helyett használhatsz citromsavat is, de a friss citromlé íze sokkal jobb.

    3

    Törd össze a szedret egy kisebb tálban villával vagy egy mozsárban, hogy a leve jól kijöjjön, majd add a teához.

    Ha nincs friss szeder, használhatsz fagyasztott szedret is. A fagyasztott szedret előtte hagyd kiolvadni.

    4

    Hagyd a teát szobahőmérsékletre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy teljesen lehűljön.

    Ha gyorsabban szeretnéd lehűteni a teát, tedd jégfürdőbe.

    5

    Tegyél egy pohárba jégkockákat, majd szűrd rá a lehűtött szedres teát, hogy a gyümölcsdarabok ne kerüljenek bele, de az ízek megmaradjanak.

    Ha nem zavarnak a gyümölcsdarabok, nem kell leszűrni a teát.

    6

    Díszítsd a poharat friss mentalevelekkel és egy-egy citromkarikával a frissítő hatás fokozására.

    A díszítés elhagyható, de a menta és a citromkarika még frissítőbbé teszi a teát.

    7

    Azonnal tálald, és élvezd a hűsítő, szedres jegestea ízét!

    A jegesteát mentalevéllel és friss szederrel is díszítheted a még üdébb ízélményért.