Forralj fel 250 ml vizet, majd áztasd benne a fekete teát 3-4 percig, hogy erős teafőzetet kapj. Ezután szűrd le.
A teafőzet készítéséhez használj filteres vagy szálas teát is. Ha szálas teát használsz, a szűrés különösen fontos.
Egy nagy lábasba öntsd az almalevet, majd add hozzá a frissen főzött fekete teát.
Használj jó minőségű, 100%-os almalevet a legjobb ízélményért.
Dobd bele a fahéjrudat, a szegfűszeget, a frissen reszelt narancshéjat és egy csipet szerecsendiót.
A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt a ciderhez adnád. A fűszereket teatojásba is teheted, hogy könnyebb legyen eltávolítani.
Lassú tűzön melegítsd fel az italt, de ne forrald fel. Hagyd melegen kb. 15-20 percig, hogy a fűszerek jól kioldódjanak.
Ne forrald az italt, mert az ízek megváltozhatnak.
Adj hozzá mézet vagy barna cukrot, majd keverd el, hogy teljesen feloldódjon az édesítőszer.
Az édesítés mértékét ízlés szerint állíthatod.
Szűrd le a fűszereket, és öntsd a cideres teát bögrékbe vagy hőálló poharakba.
A szűréshez használj finom szűrőt vagy gézlapot.
Díszítésként tehetsz bele egy fahéjrudat vagy egy narancskarikát, majd azonnal fogyaszd a melegítő hatásért!
Egy szelet citrommal is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.