Szójaszószos satay, grillezett csirke nyársak szójaszósz pácban

Szójaszószos Satay

A szójaszószos satay a csirke és a szójaszósz egyesítésével készült étel, amely gazdag ízélményt kínál. A pácban található szójaszósz és kókusztej frissítő és ízletes keveréke biztosítja, hogy a csirke szaftos és fűszeres maradjon. Az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás grillezéshez vagy egy egyszerű vacsorához. A pácban marinált csirke zamatos, miközben a szójaszósz intenzív ízvilágot ad az ételnek. Ez a recept ideális egy gyors, ínycsiklandó étkezéshez, különösen azok számára, akik kedvelik a sós, mégis gazdag ízvilágot.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
4 ek. Szójaszósz
200 ml Kókusztej
3 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér segít egy kellemes, intenzív ízt adni a pácnak.

    3

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    A szójaszósz sós, így figyelj arra, hogy a só mennyiségét ehhez igazítsd.

    4

    A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    A pácot legalább 30 percig hagyd, hogy a csirke jobban átvegye az ízeket.

    5

    A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    A nyársakat ne túl zsúfoltan pakold meg, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!