Szőlőkrémes bagel tálalva

Szőlőkrémes bagel

A bagel története egészen a 17. századi Lengyelországig nyúlik vissza, ahol először a zsidó közösségek körében vált népszerűvé. Azóta világszerte elterjedt, és számtalan változatban élvezhetjük. Ez a szőlőkrémes verzió egy modern, édes és frissítő variáció, amely tökéletes reggelinek vagy uzsonnának. A ropogós pirított bagel és a lágy, mézes krémsajt tökéletes kontrasztot alkot a friss szőlő édességével és a dió ropogósságával. Egy egyszerű, de különleges fogás, amely pillanatok alatt elkészíthető!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Bagel
100 g Krémsajt
150 g Friss szőlő
1 ek. Méz
30 g Dió
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A szőlőt alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és távolítsd el a magokat, ha szükséges.

    Érdemes magszegény vagy mag nélküli szőlőt választani, hogy ne kelljen a magokkal bajlódni.

    2

    Egy tálban keverd össze a krémsajtot a mézzel és a vanília kivonattal, hogy egyenletes, lágy krémet kapj.

    A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen keverhető legyen. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    A bagelt vágd félbe, majd pirítsd meg egy száraz serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg enyhén aranybarna lesz.

    A pirítás segít, hogy a bagel ne ázzon el a nedves feltéttől.

    4

    Kend meg bőségesen a pirított bagel feleket a krémsajtos keverékkel.

    A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben keverhető legyen. Ha a szőlő nagyon lédús, érdemes lecsepegtetni, mielőtt a krémhez adod.

    5

    Szórd rá az előkészített szőlőszemeket, majd hintsd meg durvára vágott dióval.

    A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.

    6

    Tálalás előtt egy kevés extra mézzel meglocsolhatod, hogy még édesebb legyen. Azonnal fogyasztható!

    A méz helyett használhatsz juharszirupot is.