A lisztet, a sĂŒtĆport, a cukrot, a vanĂliĂĄs cukrot Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk. Ăgy biztosĂtjuk, hogy az összetevĆk egyenletesen oszoljanak el a tĂ©sztĂĄban.
A sĂŒtĆport Ă©rdemes a liszttel elkeverni, mielĆtt a nedves hozzĂĄvalĂłkat hozzĂĄadnĂĄnk, Ăgy egyenletesebben kel meg a tĂ©szta.
A tojĂĄsokat egy mĂĄsik tĂĄlban enyhĂ©n felverjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a tejet Ă©s az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjĂŒk, hogy a nedves hozzĂĄvalĂłk teljesen elegyedjenek.
Fontos, hogy a vaj ne legyen tĂșl forrĂł, amikor a tojĂĄsokhoz adjuk, mert megfĆzheti azokat.
A nedves hozzĂĄvalĂłkat fokozatosan a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz öntjĂŒk, miközben folyamatosan keverjĂŒk. Fontos, hogy ne keverjĂŒk tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert akkor a gofri nem lesz könnyƱ Ă©s levegĆs.
A csomĂłmentes tĂ©sztĂĄĂ©rt hasznĂĄlj habverĆt, de csak addig keverd, amĂg a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen hogy nedvesek lesznek. Egy-kĂ©t kisebb csomĂł nem baj.
A gofrisĂŒtĆt elĆmelegĂtjĂŒk, majd egy kevĂ©s olajjal vagy vajjal megkenjĂŒk, hogy a gofri ne ragadjon le.
A gofrisĂŒtĆt Ă©rdemes alaposan felhevĂteni, mielĆtt a tĂ©sztĂĄt beletennĂ©nk. Ha van hĆfokszabĂĄlyzĂł, ĂĄllĂtsd közepesre.
Egy merĆkanĂĄllal a tĂ©sztĂĄbĂłl annyit öntĂŒnk a sĂŒtĆbe, hogy az egyenletesen elterĂŒljön, majd 3-5 percig sĂŒtjĂŒk, amĂg aranybarnĂĄra pirul.
Ne töltsd tĂșl a gofrisĂŒtĆt, mert a tĂ©szta kifolyhat. A sĂŒtĂ©si idĆ a gofrisĂŒtĆ tĂpusĂĄtĂłl fĂŒgg, figyelj, hogy ne Ă©gjen meg.
A kĂ©sz gofrikat rĂĄcsra tesszĂŒk hƱlni, hogy kĂvĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig puha maradjon.
A rĂĄcson hƱtĂ©s azĂ©rt fontos, mert Ăgy a gofri nem ĂĄzik el a sajĂĄt gĆzĂ©tĆl.
A gofrikat tejszĂnhabbal, friss eperrel, csokolĂĄdéöntettel Ă©s szĂnes tortadĂsz cukorkĂĄval dĂszĂtjĂŒk, hogy igazi szĂŒletĂ©snapi hangulatot kapjanak.
A dĂszĂtĂ©snĂ©l engedd szabadjĂĄra a fantĂĄziĂĄdat! HasznĂĄlhatsz mĂĄs gyĂŒmölcsöket, lekvĂĄrt, mogyorĂłkrĂ©met, vagy bĂĄrmit, ami a szĂŒlinapos kedvence.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.