SzĂ­nes szĂŒletĂ©snapi gofri tejszĂ­nhabbal Ă©s eperrel

SzĂŒletĂ©snapi Gofri

A gofri az egyik legnĂ©pszerƱbb reggeli Ă©s desszert vilĂĄgszerte, Ă©s nincs is jobb mĂłdja a szĂŒletĂ©snap ĂŒnneplĂ©sĂ©nek, mint egy kĂŒlönleges dĂ­szĂ­tĂ©sƱ gofri. A belga eredetƱ finomsĂĄg a 18. szĂĄzad Ăłta hĂłdĂ­t, Ă©s az Ă©vek sorĂĄn rengeteg variĂĄciĂł szĂŒletett. Ez a recept egy vidĂĄm Ă©s szĂ­nes verziĂł, amelyet gyerekek Ă©s felnƑttek egyarĂĄnt imĂĄdni fognak. TejszĂ­nhabbal, friss gyĂŒmölcsökkel Ă©s csokolĂĄdéöntettel tĂĄlalva igazi szĂŒletĂ©snapi hangulatot teremt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 300 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 60 g Olvasztott vaj
⭕ 20 g Színes tortadísz cukorka
⭕ 100 g Tejszínhab
⭕ 100 g Eper
⭕ 50 ml CsokolĂĄdéöntet

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sĂŒtƑport, a cukrot, a vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk. Így biztosĂ­tjuk, hogy az összetevƑk egyenletesen oszoljanak el a tĂ©sztĂĄban.

    A sĂŒtƑport Ă©rdemes a liszttel elkeverni, mielƑtt a nedves hozzĂĄvalĂłkat hozzĂĄadnĂĄnk, Ă­gy egyenletesebben kel meg a tĂ©szta.

    2

    A tojĂĄsokat egy mĂĄsik tĂĄlban enyhĂ©n felverjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a tejet Ă©s az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjĂŒk, hogy a nedves hozzĂĄvalĂłk teljesen elegyedjenek.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen tĂșl forrĂł, amikor a tojĂĄsokhoz adjuk, mert megfƑzheti azokat.

    3

    A nedves hozzĂĄvalĂłkat fokozatosan a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz öntjĂŒk, miközben folyamatosan keverjĂŒk. Fontos, hogy ne keverjĂŒk tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert akkor a gofri nem lesz könnyƱ Ă©s levegƑs.

    A csomĂłmentes tĂ©sztĂĄĂ©rt hasznĂĄlj habverƑt, de csak addig keverd, amĂ­g a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen hogy nedvesek lesznek. Egy-kĂ©t kisebb csomĂł nem baj.

    4

    A gofrisĂŒtƑt elƑmelegĂ­tjĂŒk, majd egy kevĂ©s olajjal vagy vajjal megkenjĂŒk, hogy a gofri ne ragadjon le.

    A gofrisĂŒtƑt Ă©rdemes alaposan felhevĂ­teni, mielƑtt a tĂ©sztĂĄt beletennĂ©nk. Ha van hƑfokszabĂĄlyzĂł, ĂĄllĂ­tsd közepesre.

    5

    Egy merƑkanĂĄllal a tĂ©sztĂĄbĂłl annyit öntĂŒnk a sĂŒtƑbe, hogy az egyenletesen elterĂŒljön, majd 3-5 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g aranybarnĂĄra pirul.

    Ne töltsd tĂșl a gofrisĂŒtƑt, mert a tĂ©szta kifolyhat. A sĂŒtĂ©si idƑ a gofrisĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒgg, figyelj, hogy ne Ă©gjen meg.

    6

    A kĂ©sz gofrikat rĂĄcsra tesszĂŒk hƱlni, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig puha maradjon.

    A rĂĄcson hƱtĂ©s azĂ©rt fontos, mert Ă­gy a gofri nem ĂĄzik el a sajĂĄt gƑzĂ©tƑl.

    7

    A gofrikat tejszĂ­nhabbal, friss eperrel, csokolĂĄdéöntettel Ă©s szĂ­nes tortadĂ­sz cukorkĂĄval dĂ­szĂ­tjĂŒk, hogy igazi szĂŒletĂ©snapi hangulatot kapjanak.

    A dĂ­szĂ­tĂ©snĂ©l engedd szabadjĂĄra a fantĂĄziĂĄdat! HasznĂĄlhatsz mĂĄs gyĂŒmölcsöket, lekvĂĄrt, mogyorĂłkrĂ©met, vagy bĂĄrmit, ami a szĂŒlinapos kedvence.