Szusi tonhallal tálalva friss zöldségekkel és szójaszósszal

Szusi tonhallal

A szusi az egyik legismertebb japán étel, amely egyszerűségével és kifinomultságával nyűgözi le az embereket. A friss tonhal, a tökéletesen elkészített sushi rizs és a nori lapok kombinációja harmonikus ízélményt nyújt. Bár hagyományosan japán sushi éttermekben fogyasztják, ez a recept lehetővé teszi, hogy otthon is elkészítsd a szusit, amit barátokkal vagy családdal közösen élvezhetsz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Sushi rizs
200 g Friss tonhal
4 db Nori lap
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Uborka
1 db Avokádó
50 ml Szójaszósz
1 tk. Wasabi
50 g Pácolt gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd át a sushi rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.

    A rizst addig mosd, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz, ez eltávolítja a felesleges keményítőt. A sushi rizst speciális rizsfőzőben a legjobb elkészíteni.

    2

    Egy kis edényben keverd össze a rizsecetet, a cukrot és a sót. Melegítsd fel alacsony hőfokon, amíg a cukor és a só fel nem oldódik, majd öntsd a keveréket a meleg rizsre, és óvatosan keverd össze. Hagyd kihűlni.

    Ne forrald fel a rizsecetes keveréket, csak melegítsd, amíg a cukor és a só feloldódik. A rizst óvatosan keverd, hogy ne törjön össze.

    3

    Vágd fel a tonhalat vékony csíkokra, valamint az uborkát és az avokádót hosszú, vékony darabokra.

    A tonhal legyen friss és jó minőségű. Az uborkát és az avokádót hasonló méretűre vágd, mint a tonhalat.

    4

    Helyezz egy nori lapot egy sushi bambusztekercsre, a fényes oldalával lefelé. Teríts egy vékony réteg rizst a nori lapra, hagyj szabadon 1-2 cm-t a tetején.

    A bambusztekercset érdemes folpackkal bevonni, hogy ne ragadjon rá a rizs. A rizst egyenletesen terítsd el a nori lapon.

    5

    Helyezz egy csík tonhalat, uborkát és avokádót a rizs közepére. Használj egy kis wasabit, ha szereted az intenzívebb ízeket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert nehéz lesz feltekerni a sushi-t.

    6

    A bambusztekercs segítségével tekerd fel szorosan a sushi-t, majd éles késsel vágd egyenlő méretű darabokra.

    A kést nedvesítsd be, hogy ne ragadjon rá a rizs. A sushi-t határozott mozdulatokkal vágd, hogy ne essen szét.

    7

    Tálald a szusi darabokat szójaszósszal, wasabival és pácolt gyömbérrel.

    A szusi frissen a legfinomabb.