Tabbouleh olívaolajjal, friss petrezselyemmel tálalva

Tabbouleh olívaolajjal

A tabbouleh a közel-keleti konyha egyik legismertebb ételének számít. A libanoni, szíriai és jordániai konyhákban is elterjedt, és alapvetően bulgurból készül, amelyet friss zöldségekkel, olívaolajjal és citromlével kevernek. A tabbouleh nemcsak friss és egészséges, hanem könnyen variálható is: például a petrezselyem mellett használhatsz más friss gyógynövényeket is. Az olívaolaj adja az étel gazdag ízét, miközben frissíti a salátát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
2 db Paradicsom
1 db Uborka
50 g Pórokozott petrezselyem
2 ek. Friss menta
2 ek. Friss citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt öntsd egy tálba, és forralj fel 200 ml vizet. Öntsd a bulgura a forró vizet, majd lefedve hagyd pihenni 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A bulgur a víz felvételével megduzzad, így nem szükséges túl sok víz. Ha túl sok víz marad, leöntheted.

    2

    A paradicsomokat vágd fel apró kockákra, az uborkát hámozd meg, majd szeld fel kis kockákra. A petrezselymet és a mentát aprítsd finomra.

    A zöldségeket apróra vágva még finomabb és könnyebben fogyasztható lesz a tabbouleh.

    3

    A bulgurhoz add hozzá a felaprított zöldségeket, a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Keverd jól össze.

    Az olívaolaj és citromlé segít frissé és ízletessé tenni az ételt, de ha szükséges, egy kicsi extra sóval vagy borssal ízesítheted.

    4

    Tálald a tabboulehet hidegen, friss petrezselyemmel díszítve. Ha időd engedi, tálalás előtt hagyd a salátát állni egy kicsit a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    A tabbouleh hidegen, frissen a legfinomabb, de akár másnap is fogyasztható, mivel az ízek még jobban összeérnek.