A bulgurt öntsd egy tálba, és forralj fel 200 ml vizet. Öntsd a bulgura a forró vizet, majd lefedve hagyd pihenni 10-15 percig, amíg megpuhul.
A bulgur a víz felvételével megduzzad, így nem szükséges túl sok víz. Ha túl sok víz marad, leöntheted.
A paradicsomokat vágd fel apró kockákra, az uborkát hámozd meg, majd szeld fel kis kockákra. A petrezselymet és a mentát aprítsd finomra.
A zöldségeket apróra vágva még finomabb és könnyebben fogyasztható lesz a tabbouleh.
A bulgurhoz add hozzá a felaprított zöldségeket, a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Keverd jól össze.
Az olívaolaj és citromlé segít frissé és ízletessé tenni az ételt, de ha szükséges, egy kicsi extra sóval vagy borssal ízesítheted.
Tálald a tabboulehet hidegen, friss petrezselyemmel díszítve. Ha időd engedi, tálalás előtt hagyd a salátát állni egy kicsit a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
A tabbouleh hidegen, frissen a legfinomabb, de akár másnap is fogyasztható, mivel az ízek még jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.