A csirkehúst szeleteld apróra, majd sózd meg és főzd egy lábasban vízben 15 percig, hogy megpuhuljon.
Ha gyorsabb akarsz lenni, használhatsz csirkehúsleves alapot, hogy gazdagabb ízű legyen.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy lábasban hevítsd fel a pálmaolajat.
A pálmaolaj hagyományos a tacacá-ban, de más növényi olajjal is elkészíthető, ha nem találod.
Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd üvegesre, amíg illatos nem lesz.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat.
Öntsd hozzá a tucupit és a zöldség alaplevet, majd forrald fel a levest.
A tucupi szósz igazi különlegesség, ha nincs friss, akkor választhatsz konzerv változatot is.
Tedd bele a főtt csirkehúst, a szárított garnélát és a fűszerpaprikát, majd főzd 10-15 percig.
A garnéla gyorsan megpuhul, ezért figyelj, hogy ne főzd túl.
A jambu leveleit vágd kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez, főzd további 5-7 percig.
A jambu levelek enyhén fanyar ízt adnak a levesnek, és különleges textúrát biztosítanak.
Tálald a tacacát friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége és aromája igazi ínycsiklandó kiegészítője ennek a gazdag ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.