Tacacá klasszikus változatban jambu, tucupi és szárított garnéla

Tacacá klasszikus változatban (jambu, tucupi, szárított garnéla)

A tacacá egy hagyományos brazil étel, amely különleges összetevőivel és gazdag ízvilágával hódít. A tacacá alapja a tucupi szósz, amelyet jambu levéllel és szárított garnélával gazdagítanak. Ez a leves a Pará régióból származik, és tipikus street food étel, amit friss korianderrel tálalnak. Az ízek gazdagsága és a különleges összetevők miatt igazi kulináris élvezet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Jambu (brazil gyógynövény)
500 ml Tucupi (tápláló brazil szósz)
100 g Szárított garnéla
300 g Csirkehús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 l Zöldség alaplé
2 ek. Pálmaolaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst szeleteld apróra, majd sózd meg és főzd egy lábasban vízben 15 percig, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsabb akarsz lenni, használhatsz csirkehúsleves alapot, hogy gazdagabb ízű legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy lábasban hevítsd fel a pálmaolajat.

    A pálmaolaj hagyományos a tacacá-ban, de más növényi olajjal is elkészíthető, ha nem találod.

    3

    Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd üvegesre, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat.

    4

    Öntsd hozzá a tucupit és a zöldség alaplevet, majd forrald fel a levest.

    A tucupi szósz igazi különlegesség, ha nincs friss, akkor választhatsz konzerv változatot is.

    5

    Tedd bele a főtt csirkehúst, a szárított garnélát és a fűszerpaprikát, majd főzd 10-15 percig.

    A garnéla gyorsan megpuhul, ezért figyelj, hogy ne főzd túl.

    6

    A jambu leveleit vágd kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez, főzd további 5-7 percig.

    A jambu levelek enyhén fanyar ízt adnak a levesnek, és különleges textúrát biztosítanak.

    7

    Tálald a tacacát friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és aromája igazi ínycsiklandó kiegészítője ennek a gazdag ételnek.