A tomatillókat és a jalapeño paprikákat süsd száraz serpenyőben, amíg enyhén megpörkölődnek és megpuhulnak.
A pörkölés intenzívebbé teszi az ízeket. Ügyelj, hogy ne égesd meg őket, mert akkor keserűek lesznek.
Egy turmixgépbe tedd a sült tomatillókat, a jalapeñót, egy gerezd fokhagymát, friss koriandert és egy csipet sót. Turmixold simára, majd tedd félre.
A jalapeño magjait és ereit eltávolíthatod, ha kevésbé csípős szószt szeretnél.
A garnélarákot mosd meg, majd itasd le róla a felesleges vizet. Sózd, borsozd, és adj hozzá aprított fokhagymát.
A felesleges víz eltávolítása segít, hogy a rákok szépen megpiruljanak.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a rákokat közepes lángon 2-3 percig oldalanként, amíg rózsaszínűek és átsültek lesznek.
A garnélarákot ne süsd túl, mert rágós lesz. Akkor van kész, ha rózsaszínű és már nem átlátszó.
A tortillákat melegítsd fel száraz serpenyőben, hogy rugalmasak legyenek.
A tortillákat melegítheted mikrohullámú sütőben is, de a serpenyőben való melegítés adja a legjobb eredményt.
Töltsd meg a tortillákat a pirított garnélával, majd kanalazz rá a salsa verdéből.
Ne töltsd túl a tortillákat, különben nehéz lesz összehajtani és enni.
Szórd meg friss korianderrel, facsarj rá lime levet, és azonnal tálald!
A lime lé és a koriander frissességet ad a tacosnak, ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.