Tacos de Jaiba tálalva

Tacos de Jaiba

A Tacos de Jaiba egy friss és könnyed mexikói taco, amely a rák gazdag ízét ötvözi a lime citrusosságával és a koriander frissességével. Mexikó tengerparti régióiban, különösen Veracruzban és Baja Californiában, rendkívül népszerű étel, ahol a friss tengeri alapanyagok mindennapi fogásként szerepelnek. Ez a taco tökéletes választás egy gyors és tápláló vacsorához, amely garantáltan elhozza a mexikói tengerpart ízeit az asztalodra. Ha szereted a tenger gyümölcseit, ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
400 g Rák (tisztított hús)
2 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
1 cs. Friss koriander
1 db Avokádó
2 db Paradicsom
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, chilit és a koriandert.

    A hagymát és fokhagymát apró kockákra, a paradicsomot nagyobb darabokra, a chilit pedig ízlés szerint karikákra vagy apróra vágd. A koriandert csak a végén szórd rá, hogy friss maradjon.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg, csak üvegesre dinszteld. Így édesebb és lágyabb ízt kapsz.

    3

    Add hozzá a paradicsomot és a chilit, majd főzd 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    Ha a paradicsom nagyon savanyú, egy csipet cukorral kiegyensúlyozhatod az ízeket.

    4

    Add hozzá a rákot, fűszerezd sóval, borssal, füstölt paprikával és köménnyel, majd süsd 3-4 percig, amíg a rák teljesen átfő.

    A rákot ne süsd túl, mert gumiszerű lesz. Akkor van kész, amikor rózsaszínűvé válik és teljesen átfőtt.

    5

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne hagyd a lángon túl sokáig, mert megéghetnek és törékenyek lesznek. Ha serpenyőben melegíted, takard le egy konyharuhával, hogy puhák maradjanak.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a fűszeres rákkeverékkel, majd szórd meg friss korianderrel és aprított avokádóval.

    Ne töltsd túl a tortillákat, mert nehéz lesz összehajtani és enni.

    7

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve frissességet és savasságot kölcsönöz a tacosnak, kiemelve az ízeket.