Tacos de Nopales tálalva

Tacos de Nopales

A Tacos de Nopales egy hagyományos mexikói étel, amelyet évszázadok óta fogyasztanak. A nopales, vagyis a kaktuszlevél, az egyik legnépszerűbb és legősibb mexikói alapanyag, amely gazdag rostokban és vitaminokban. Az aztékok idején is előszeretettel használták, mivel könnyen elérhető és tápláló volt. Ez az étel nemcsak egészséges, hanem friss és pikáns ízekkel teli. Kiváló választás vegetáriánus és vegán étrendet követők számára, akik egy autentikus mexikói élményre vágynak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Friss kaktuszlevél (nopales)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Piros chili paprika
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Oregánó
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a kaktuszleveleket: vágd le a tüskéket és a széleket, majd mosd meg alaposan.

    A kaktuszlevelek tisztításakor viselj kesztyűt, hogy elkerüld a szúrásokat.

    2

    Vágd csíkokra a nopales-t, majd forrald sós vízben 10 percig, hogy eltávolítsd a nyálkás réteget. Öblítsd le hideg vízzel és csepegtesd le.

    A sós víz segít eltávolítani a kaktuszlevelek nyálkás rétegét. A hideg vizes öblítés megállítja a főzési folyamatot.

    3

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és paradicsomot, majd szeleteld a chili paprikát.

    A hagymát apró kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre, a paradicsomot pedig nagyobb darabokra vágd.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg.

    5

    Add hozzá a főtt nopales csíkokat, a paradicsomot és a chilit. Fűszerezd sóval, borssal és oregánóval, majd főzd 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Az oregánó remekül illik a kaktuszlevelekhez. Ha szereted a pikáns ízeket, adj hozzá több chilit.

    6

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül a láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne hagyd a lángon túl sokáig, mert megéghetnek. Ha serpenyőben melegíted, forgatva melegítsd.

    7

    Töltsd meg a tortillákat a párolt nopales keverékkel, majd szórd meg friss korianderrel.

    A nopales keverék mellé adhatsz babot, rizst vagy avokádót is.

    8

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    Lime helyett kínálhatsz mellé lime szószt is.