Tacos de Pollo con Salsa de Chipotle tálalva

Tacos de Pollo con Salsa de Chipotle

A Tacos de Pollo con Salsa de Chipotle egy ízekben gazdag mexikói taco, amely a chipotle paprika füstös és enyhén csípős karakterét ötvözi a szaftos csirkével. A chipotle, amely füstölt és szárított jalapeño paprika, egyedülálló mélységet és komplexitást ad ennek az ételnek. Ez a taco tökéletes választás, ha szereted a fűszeres és gazdag mexikói ételeket, amelyeket egy gyors vacsorára vagy baráti összejövetelre is elkészíthetsz. A lime és koriander frissessége tökéletes egyensúlyt teremt a fűszeres csirkével, így garantáltan autentikus mexikói élményt nyújt!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csirkemell vagy csirkecombfilé
100 ml Chipotle paprika szósz
200 ml Paradicsompüré
250 ml Csirkealaplé
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 tk. Feketebors
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a csirkealaplevet egy edényben, majd tedd bele a csirkét, és főzd 20 percig, amíg meg nem puhul.

    Ha nincs otthon csirkealapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé ízletesebb alapot biztosít.

    2

    Vedd ki a csirkét az alapléből, hagyd kihűlni pár percig, majd tépkedd szálakra.

    A csirkét könnyebben tudod szálakra tépni, ha kissé kihűlt.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    Add hozzá a paradicsompürét és a chipotle szószt, majd fűszerezd sóval, borssal, füstölt paprikával és oregánóval.

    A chipotle szósz mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, mennyire szereted a csípőset.

    5

    Öntsd hozzá a csirkealaplé egy részét, keverd simára, és főzd 5-7 percig alacsony lángon.

    A csirkealaplé hozzáadásával a szósz krémesebb és ízletesebb lesz. Ha szükséges, több alaplevet is adhatsz hozzá, hogy elérd a kívánt állagot.

    6

    Add hozzá a tépett csirkét a szószhoz, keverd össze, és főzd további 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Győződj meg róla, hogy a csirke mindenhol be van vonva a szósszal.

    7

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne melegítsd túl, mert törékennyé válhatnak. Csak annyira melegítsd, hogy hajlékonyak legyenek.

    8

    Töltsd meg a tortillákat a chipotle szószos csirkével, majd szórd meg friss korianderrel.

    Ne töltsd túl a tortillákat, mert nehéz lesz őket összehajtani és enni.

    9

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve frissességet és egy kis savasságot ad a tacónak.