Tacos de Res con Salsa Guayaba tálalva

Tacos de Res con Salsa Guayaba

A Tacos de Res con Salsa Guayaba egy különleges mexikói fogás, amely a guava gyümölcs édes-savanyú ízét ötvözi a lassan főtt, omlós marhahússal. A guava egy népszerű gyümölcs Latin-Amerikában, amelyet gyakran használnak szószok és desszertek készítéséhez. Ez a recept tökéletes egyensúlyt teremt az édes, savanyú és enyhén csípős ízek között, miközben friss és üdítő élményt nyújt minden falatban. Ha szereted a különleges ízkombinációkat, ezt a receptet imádni fogod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (lapocka vagy szegy)
1 db Fehér hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 db Guava gyümölcs
1 ek. Méz
2 ek. Almaecet
1 db Jalapeño paprika
1 db Lime
10 g Friss koriander
1 ek. Olívaolaj
8 db Kukoricaliszt tortilla

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb darabokra, majd egy fazékban tedd fel főni hideg vízben a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal. Főzd lassú tűzön 2 órán át, amíg a hús omlós lesz.

    A lassú főzés a titka az omlós marhahúsnak. Ne siettesd a folyamatot! A húsleves alaplé is felhasználható később.

    2

    Közben készítsd el a guavás szószt: a guava gyümölcsöt hámozd meg, vágd kis darabokra, és egy lábosba tedd a mézzel és almaecettel.

    Ha nem kapsz friss guavát, használhatsz konzerv guavát is, de a friss gyümölcs íze sokkal intenzívebb.

    3

    Adj hozzá egy finomra vágott jalapeñót, és főzd alacsony lángon 10 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és a szósz kissé besűrűsödik.

    A jalapeño magjainak eltávolításával csökkentheted a szósz csípősségét. Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá több mézet vagy almaecetet az ízlésednek megfelelően.

    4

    Ha a marhahús megpuhult, szedd ki a fazékból, és két villa segítségével tépkedd szálakra.

    A húst érdemes kicsit hűlni hagyni, mielőtt szálakra téped, hogy ne égesd meg magad.

    5

    A tortillákat melegítsd fel száraz serpenyőben, hogy rugalmasak legyenek.

    A tortillákat ne hagyd a serpenyőben túl sokáig, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak. Csak addig melegítsd, amíg rugalmasak nem lesznek.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a szálakra szedett marhahússal, majd kanalazz rá a guavás szószból.

    Ne töltsd túl a tortillákat, mert nehéz lesz összehajtani és enni.

    7

    Szórd meg friss korianderrel, facsarj rá lime levet, és azonnal tálald!

    A koriander és a lime frissességet és savasságot ad a tacónak. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.