Tacos de Res con Salsa Mango tálalva

Tacos de Res con Salsa Mango

A Tacos de Res con Salsa Mango egy izgalmas, gyümölcsös csavarral rendelkező mexikói fogás. A lédús mangó és a fűszeres jalapeño párosítása egyedülálló ízvilágot teremt, amely tökéletesen kiegészíti a lassan főtt, omlós marhahúst. Ez az étel a mexikói konyha kreativitását tükrözi, ahol az édes és csípős ízek harmonikusan találkoznak. Ha szereted a különleges, frissítő fogásokat, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
675 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (lapocka vagy szegy)
1 db Fehér hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Mangó
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Lime
10 g Friss koriander
1 db Jalapeño paprika
1 ek. Olívaolaj
8 db Kukoricaliszt tortilla

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb darabokra, majd egy fazékban tedd fel főni hideg vízben a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal. Főzd lassú tűzön 2 órán át, amíg a hús omlós lesz.

    A lassú főzés a titka az omlós marhahúsnak. Ne siettesd a folyamatot! A húsleves alaplé is felhasználható később.

    2

    Közben készítsd el a mangós salsát: a mangót hámozd meg, vágd kis kockákra. A piros kaliforniai paprikát és a jalapeñót aprítsd fel.

    A mangó legyen érett, de ne túl puha. A kaliforniai paprika édes ízt ad a salsának, míg a jalapeño csípősséget.

    3

    Egy tálban keverd össze a mangót, a paprikát, a jalapeñót, friss koriandert és egy csipet sót. Facsarj rá lime levet, majd keverd jól össze.

    A lime leve megakadályozza a mangó barnulását és friss ízt ad a salsának. A salsa ízét a lime levével és a sóval tudod beállítani.

    4

    Ha a marhahús megpuhult, szedd ki a fazékból, és két villa segítségével tépkedd szálakra.

    A húst érdemes kicsit hűlni hagyni, mielőtt szálakra téped, hogy ne égesd meg magad.

    5

    A tortillákat melegítsd fel száraz serpenyőben, hogy rugalmasak legyenek.

    A tortillákat ne hagyd a serpenyőben túl sokáig, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak. Csak addig melegítsd, amíg rugalmasak nem lesznek.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a szálakra szedett marhahússal, majd kanalazz rá a mangós salsából.

    Ne töltsd túl a tortillákat, mert nehéz lesz összehajtani és enni.

    7

    Szórd meg friss korianderrel, facsarj rá lime levet, és azonnal tálald!

    A koriander és a lime frissességet és savasságot ad a tacónak. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.