Tacos de Res con Salsa Verde tĂĄlalva

Tacos de Res con Salsa Verde

A Tacos de Res con Salsa Verde a mexikĂłi utcai Ă©telek egyik klasszikusa, amely a fƑtt, majd szĂĄlakra szedett marhahĂșs Ă©s a pikĂĄns zöld szĂłsz tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄra Ă©pĂŒl. A zöld szĂłsz tomatillĂłval kĂ©szĂŒl, amely egy kĂŒlönleges, enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­zt ad az Ă©telnek. MexikĂł kĂŒlönbözƑ rĂ©giĂłiban szĂĄmtalan vĂĄltozata lĂ©tezik, de az alaprecept mindig ugyanaz: puha hĂșs, friss salsa Ă©s meleg tortilla. Ez a recept az autentikus mexikĂłi Ă­zvilĂĄgot hozza el az asztalodra!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 Ăłra 20 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g MarhahĂșs (lapocka vagy szegy)
⭕ 1 db FehĂ©r hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 8 db Tomatillo (zöldparadicsom)
⭕ 2 db Jalapeño paprika
⭕ 10 g Friss koriander
⭕ 1 db Lime
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 8 db Kukoricaliszt tortilla

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd nagyobb darabokra, majd egy fazĂ©kban tedd fel fƑni hideg vĂ­zben a hagymĂĄval, fokhagymĂĄval, babĂ©rlevĂ©llel, sĂłval Ă©s borssal. FƑzd lassĂș tƱzön 2 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a hĂșs omlĂłs lesz.

    A hĂșst Ă©rdemes lassĂș tƱzön fƑzni, hogy igazĂĄn omlĂłs legyen. Ha gyorsabban szeretnĂ©d, hasznĂĄlhatsz kuktĂĄt, de akkor is figyelj rĂĄ, hogy ne fƑzd tĂșl.

    2

    Közben kĂ©szĂ­tsd el a salsa verdĂ©t: a tomatillĂłkat Ă©s a jalapeño paprikĂĄkat sĂŒsd szĂĄraz serpenyƑben, amĂ­g megpuhulnak Ă©s kissĂ© megpörkölƑdnek.

    A pörkölés kihozza a zöldségek ízét. Vigyåzz, hogy ne égjenek meg, csak kapjanak egy kis színt.

    3

    A sĂŒlt tomatillĂłkat Ă©s paprikĂĄkat tedd turmixgĂ©pbe, adj hozzĂĄ friss koriandert, egy gerezd fokhagymĂĄt, egy csipet sĂłt Ă©s egy kis lime levĂ©t. Turmixold simĂĄra.

    Ha szereted a csĂ­pƑset, tegyĂ©l több jalapeñót a salsĂĄba. A lime levĂ©tƑl friss Ă©s ĂŒde lesz az Ă­ze.

    4

    Ha a marhahĂșs megpuhult, szedd ki a fazĂ©kbĂłl, Ă©s kĂ©t villa segĂ­tsĂ©gĂ©vel tĂ©pkedd szĂĄlakra.

    A hĂșs akkor jĂł, ha könnyen szĂ©tvĂĄlik a rostjaira. Ha tĂșl szĂĄraznak talĂĄlod, locsolj rĂĄ egy kis fƑzƑlevet.

    5

    A tortillákat melegítsd fel száraz serpenyƑben, hogy rugalmasak legyenek.

    A tortillĂĄk akkor jĂłk, ha puhĂĄk Ă©s hajlĂ©konyak. Ha tĂșl sokĂĄig melegĂ­ted, kiszĂĄradnak Ă©s törĂ©kennyĂ© vĂĄlnak.

    6

    Töltsd meg a tortillĂĄkat a szĂĄlakra szedett marhahĂșssal, majd kanalazz rĂĄ a salsa verdĂ©bƑl.

    Ne töltsd tĂșl a tortillĂĄkat, mert akkor nehĂ©z lesz összehajtani Ă©s enni.

    7

    Szórd meg friss korianderrel, facsarj rå lime levet, és azonnal tålald!

    A friss koriander Ă©s lime levĂ©tƑl mĂ©g finomabb lesz a taco. KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© tejfölt vagy guacamolĂ©t is.