Tacos de Tinga tálalva

Tacos de Tinga

A Tacos de Tinga egy népszerű mexikói étel, amely főként Puebla városából származik. Az étel különlegessége a chipotle paprikából származó füstös íz, amely tökéletesen kiegészíti a lassan főzött csirkét és a paradicsomalapú szószt. Hagyományosan friss korianderrel, lime-mal és reszelt sajttal tálalják, hogy az ízek még kiegyensúlyozottabbak legyenek. Ez az étel kiváló választás egy mexikói tematikájú vacsorához vagy baráti összejövetelhez!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csirkemell
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
2 db Chipotle paprika szószban
100 ml Paradicsompüré
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 tk. Feketebors
2 ek. Olaj
10 db Kukoricalisztből készült tortillák
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
100 g Reszelt sajt (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a csirkemellet enyhén sós vízben 15-20 percig, majd vedd ki és szedd szálaira.

    A csirkemell főzővizébe tehetsz egy babérlevelet és néhány szem borsot a még ízletesebb végeredményért.

    2

    Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot vágd kockákra.

    A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen süljön meg. A paradicsom héját lehúzhatod, ha előtte pár másodpercre forró vízbe mártod.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát közepes lángon 3-4 percig.

    Ügyelj, hogy a hagyma ne barnuljon meg, csak üvegesre dinszteld.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, a chipotle paprikát és a paradicsompürét. Főzd 10 percig, amíg a paradicsom teljesen szétfő.

    Ha nincs chipotle paprikád, használhatsz füstölt paprikakrémet vagy egy kevés csípős paprikát.

    5

    Fűszerezd a keveréket oregánóval, füstölt paprikával, sóval és borssal, majd keverd hozzá a szálas csirkét.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést.

    6

    Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd vedd le a tűzről.

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót, borsot vagy más fűszert az ízlésed szerint.

    7

    Melegítsd fel a tortillákat egy serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne melegítsd túl, mert törékenyek lesznek. Elég, ha csak éppen megpuhulnak.

    8

    Töltsd meg a tortillákat a tinga csirkével, majd szórd meg friss korianderrel, reszelt sajttal és facsarj rá lime levet.

    A lime levét közvetlenül tálalás előtt facsard rá, hogy friss maradjon az íze.