Taiyaki szezámmaggal
Hozzávalók
Allergén Információk
Elkészítés
A tésztát készítsük el a csomagolás utasításai szerint, vagy házilag élesztős tésztát készítve. A meleg vízben oldjuk fel az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot, majd hagyjuk állni 5-10 percig.
Ezután adjuk hozzá a tojást és az olívaolajat, majd fokozatosan keverjük hozzá a lisztet. A tésztát gyúrjuk simára, majd hagyjuk pihenni 30-45 percig, hogy a duplájára nőjön.
Készítsük el a tölteléket: a szezámmagot egy serpenyőben pirítsuk meg 2-3 percig, amíg illatos nem lesz, majd keverjük össze az azuki pasztával.
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre, majd mindegyiket formázz kis golyókká. Nyújtsd ki őket, és tegyél egy kanálnyi szezámos tölteléket a közepükbe.
A tésztát formázd össze, ügyelve, hogy a töltelék ne szökjön ki a sütés közben. A formától függően használhatunk taiyaki formát vagy egyszerűen kézzel formázhatjuk.
Egy serpenyőben vagy taiyaki sütőben süsd a tésztát közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna nem lesz.
Miután a taiyakik megsültek, tálald őket frissen, és szórj a tetejükre egy kis extra szezámmagot.
Hozzávalók
- 300 g Tészta (élesztős)
- 10 g Élesztő
- 30 g Cukor
- 200 ml Meleg víz
- 1 db Tojás
- 50 g Szezámmag
- 2 ek. Olívaolaj
- 50 ml Víz
- 150 g Azuki paszta (vagy vörösbab-paszta)