Taiyaki tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel tálalva

Taiyaki tejszínhabbal

A taiyaki egy hagyományos japán édesség, amelyet formázott tésztából készítenek, és gyakran töltik meg különböző töltelékekkel, mint a vörös babpüré. A tejszínhabbal készült változat a desszert egy könnyedebb és krémesebb változata. Az étel egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, különösen friss gyümölcsökkel és tejszínhabbal tálalva. Ez a desszert ideális választás egy könnyű délutáni snackhez vagy egy különleges alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Taiyaki tészta
150 ml Víz
2 db Tojás
100 ml Tej
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
0.5 tk. Fahéj
200 ml Tejszín
1 cs. Vaníliás cukor
100 g Friss gyümölcs (pl. eper vagy málna)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a tészta hozzávalóit: tojásokat, cukrot, sót, fahéjat, sütőport, tejet és vizet.

    A tésztát jól keverd el, hogy ne legyenek csomók. A fahéj ízesíti, de ne használd túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    2

    A tésztát egy sima, homogén keverékké kell formálni.

    A tészta akkor lesz jó, ha éppen folyós, de nem túl híg, hogy megtartja az alakját a sütés során.

    3

    Melegítsd elő a taiyaki formát, és kenj egy kis olajat vagy vajat a formákba, hogy megakadályozd a tészta ragadását.

    Minden használat előtt jól kenj olajat a formára, hogy a taiyaki könnyen kijöjjön.

    4

    Töltsd meg a formákat a tésztával, és süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A tésztát ne öntsd túl sokat a formákba, mert túl felpuffadhat és kiömlik.

    5

    Amíg a taiyakik sülnek, készítsd el a tejszínhabot. Verj fel 200 ml tejszínt a vaníliás cukorral, amíg sűrű és habos nem lesz.

    A tejszínt ne verjed túl, mert akkor vajas állagú lesz. A vaníliás cukor adja a természetes édességet.

    6

    Miután a taiyakik elkészültek, tálald őket friss gyümölcsökkel és tejszínhabbal a tetején.

    Friss eper vagy málna egyaránt tökéletes választás a taiyaki mellé, hogy frissítő ízt adjanak.