Keverd össze a tészta hozzávalóit: tojásokat, cukrot, sót, fahéjat, sütőport, tejet és vizet.
A tésztát jól keverd el, hogy ne legyenek csomók. A fahéj ízesíti, de ne használd túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.
A tésztát egy sima, homogén keverékké kell formálni.
A tészta akkor lesz jó, ha éppen folyós, de nem túl híg, hogy megtartja az alakját a sütés során.
Melegítsd elő a taiyaki formát, és kenj egy kis olajat vagy vajat a formákba, hogy megakadályozd a tészta ragadását.
Minden használat előtt jól kenj olajat a formára, hogy a taiyaki könnyen kijöjjön.
Töltsd meg a formákat a tésztával, és süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A tésztát ne öntsd túl sokat a formákba, mert túl felpuffadhat és kiömlik.
Amíg a taiyakik sülnek, készítsd el a tejszínhabot. Verj fel 200 ml tejszínt a vaníliás cukorral, amíg sűrű és habos nem lesz.
A tejszínt ne verjed túl, mert akkor vajas állagú lesz. A vaníliás cukor adja a természetes édességet.
Miután a taiyakik elkészültek, tálald őket friss gyümölcsökkel és tejszínhabbal a tetején.
Friss eper vagy málna egyaránt tökéletes választás a taiyaki mellé, hogy frissítő ízt adjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.