A jaggery-t (pálmacukrot) vágd apró darabokra, hogy könnyen felolvadjon a tésztában.
A jaggery-t először meleg vízben feloldhatod, hogy biztosan ne maradjanak benne darabok.
A rizslisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a sót és a borsot egy tálban keverd össze.
A kókuszreszelék adja az édességet és a textúrát, de nem szabad túl sokat adni, hogy ne legyen túl kókuszos az íze.
Öntsd hozzá a felolvasztott jaggery-t és a vizet, majd alaposan keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
A tészta ne legyen túl folyós, de ne is legyen túl kemény – ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
A tésztát formázz kis golyókká, majd lapítsd őket le egy kicsit, hogy a megfelelő méretű korongokat kapj.
Ha a tészta ragad, vizes kézzel formázd, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat közepes lángon, majd süsd a korongokat 2-3 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ha túl gyorsan pirulnak, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy belül is átsüljenek.
Tálald a taler borát melegen, és élvezd a friss, édes, fűszeres ízeket.
A taler borát frissen a legjobb fogyasztani, de akár egy kis mézzel is tálalhatod, ha édesebben szereted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.