Taler bora jaggery-vel, frissen tálalva

Taler bora jaggery-vel

A Taler bora egy hagyományos filippínó édesség, amely rizslisztből és kókuszreszelékből készül. A jaggery hozzáadása nemcsak édesíti, hanem egyedi ízt is ad az édességnek, amely tökéletes kiegészítője lehet egy fárasztó napnak vagy egy ünnepi étkezésnek. A taler bora a filippínó konyha egyik legismertebb desszertje, amely könnyen elkészíthető, és mindig nagy sikert arat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
150 g Jaggery
50 g Kókuszreszelék
100 ml Víz
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A jaggery-t (pálmacukrot) vágd apró darabokra, hogy könnyen felolvadjon a tésztában.

    A jaggery-t először meleg vízben feloldhatod, hogy biztosan ne maradjanak benne darabok.

    2

    A rizslisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a sót és a borsot egy tálban keverd össze.

    A kókuszreszelék adja az édességet és a textúrát, de nem szabad túl sokat adni, hogy ne legyen túl kókuszos az íze.

    3

    Öntsd hozzá a felolvasztott jaggery-t és a vizet, majd alaposan keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl folyós, de ne is legyen túl kemény – ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    4

    A tésztát formázz kis golyókká, majd lapítsd őket le egy kicsit, hogy a megfelelő méretű korongokat kapj.

    Ha a tészta ragad, vizes kézzel formázd, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat közepes lángon, majd süsd a korongokat 2-3 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ha túl gyorsan pirulnak, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy belül is átsüljenek.

    6

    Tálald a taler borát melegen, és élvezd a friss, édes, fűszeres ízeket.

    A taler borát frissen a legjobb fogyasztani, de akár egy kis mézzel is tálalhatod, ha édesebben szereted.