Tamagoyaki csicseriborsóval, omlett gazdag csicseriborsós töltelékkel

Tamagoyaki csicseriborsóval

A Tamagoyaki, vagy japán omlett, egy hagyományos étel a japán konyhában, amit reggelire vagy bento dobozokban fogyasztanak. Az omlettet több rétegben sütik, hogy lágy és krémes textúrát kapjon. A csicseriborsó hozzáadása különleges ízvilágot ad a fogásnak, így a tojás gazdag és ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel tökéletes választás reggelire vagy könnyű vacsorára, különösen azok számára, akik egészséges és tápláló étkezéseket keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
100 g Csicseriborsó
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót főzd meg vagy használj konzerv csicseriborsót. Ha friss csicseriborsót főzöl, áztasd be egy éjszakára, majd főzd puhára körülbelül 1 órán keresztül.

    A csicseriborsó főzésének ideje függhet attól, hogy friss vagy konzerv borsót használsz. Konzerv csicseriborsóval gyorsabban készítheted el az ételt.

    2

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod a masszát, hogy még simább legyen.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.

    4

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, a közepére halmozd a megfőzött csicseriborsót. Ha szükséges, a csicseriborsó fölé szórhatsz még egy kevés tojást.

    A csicseriborsót apró darabokra zúzhatod, hogy jobban eloszoljon az omlettben.

    5

    Miután a tojás és a csicseriborsó már összesült, óvatosan hajtsd félbe az omlettet. Továbbra is közepes lángon süsd, amíg a teljes omlett átmelegedett és a kívánt formát elérted.

    Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy a tojás ne száradjon ki és ne legyen túl száraz.

    6

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.