Tamagoyaki édesburgonyával, omlett gazdag édesburgonyás töltelékkel

Tamagoyaki édesburgonyával

A Tamagoyaki, vagy japán omlett, egy hagyományos étel a japán konyhában, amit reggelire vagy bento dobozokban fogyasztanak. Az omlettet több rétegben sütik, hogy lágy és krémes textúrát kapjon. Az édesburgonya hozzáadása különleges ízvilágot ad a fogásnak, így a tojás gazdag és ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel tökéletes választás reggelire vagy könnyű vacsorára, különösen azok számára, akik egészséges és tápláló étkezéseket keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
150 g Édesburgonya
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg és vágd apró kockákra. Egy kis lábasban főzd meg forró vízben, amíg megpuhul. Ez körülbelül 10-15 percig tart.

    Az édesburgonya gyorsabb megfőzése érdekében vágd kisebb darabokra, hogy egyenletesen főjön át.

    2

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod a masszát, hogy még simább legyen.

    3

    A megfőtt édesburgonyát villával törd össze, hogy pürésített állagú legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy sót.

    Ha szeretnéd, az édesburgonya püréhez fűszereket, mint például fahéjat is adhatsz, hogy még különlegesebb ízt kapj.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.

    5

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, a közepére halmozd az édesburgonya pürét. Ha szükséges, a püré fölé szórhatsz még egy kevés tojást.

    Ne rakd túl vastagon az édesburgonyát, hogy a tojás könnyen feltekercselhető legyen körülötte.

    6

    Miután a tojás és az édesburgonya már összesült, óvatosan hajtsd félbe az omlettet. Továbbra is közepes lángon süsd, amíg a teljes omlett átmelegedett és a kívánt formát elérted.

    Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy a tojás ne száradjon ki és ne legyen túl száraz.

    7

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.