Tamagoyaki gombával, friss gombás omlett szeletek tálalva

Tamagoyaki gombával

A Tamagoyaki, vagy más néven japán omlett, egy híres étel a japán konyhában, amit hagyományosan tojásos alapokkal és egy kis szójával készítenek. Az étel nagyon népszerű reggelire, és gyakran tálalják bento dobozokban. A Tamagoyaki titka a lassú sütés és a rétegezés, amelyet a gomba egy új ízesítő elemmel gazdagít. Az étel ízvilága egyszerű, mégis elegáns, a tojás puhaságával és a gomba gazdag ízével egy igazán különleges fogás jön létre. A különböző variációkban elkészíthető, de a gomba adja meg neki azt a pluszt, ami igazán különlegessé teszi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
100 g Gomba (pl. shiitake vagy barna csiperke)
1 ek. Vaj
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel vékonyan. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a gombát 2-3 percig, amíg megpuhul. Sózd és szórd meg szezámmaggal.

    A gombát ne tedd túl sokáig a serpenyőbe, mert elveszítheti a textúráját. Az ízesítéshez szezámmag is ad egy különleges aromát.

    2

    A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, egy szűrőn is átpasszírozhatod, hogy még simább legyen.

    3

    Egy kis serpenyőt melegíts fel közepes lángon, majd önts bele egy kevés olajat vagy vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyőt érdemes alacsony hőfokon tartani, hogy a tojás ne süljön meg túl gyorsan és legyen szép szaftos.

    4

    Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, a közepére halmozd a megsült gombát. Ha az omlettet már félig megsült, óvatosan hajtsd össze a tojásos felét a gombás rész fölé, hogy egy tekercset formázz.

    Lassú mozdulatokkal formáld meg, hogy szép egyenletes tekercset kapj. A tekercs legyen laza, ne túl szoros.

    5

    Továbbra is közepes lángon süsd, amíg a teljes omlett átmelegedett és a kívánt formát elérted.

    Ha nem szereted a túl sok tojást, csak egy kicsi részét töltsd meg gombával, hogy ne legyen túl tojásos az étel.

    6

    Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.

    A Tamagoyaki szeletelését éles késsel végezd, hogy a tekercs szépen elváljon. Tálaláskor egy kis extra szezámmagot is szórhatsz rá.