Kezdd azzal, hogy a tojásokat egy tálban felvered, majd add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Alaposan keverd össze.
A szezámmag ad egy kis extra ropogósságot a tamagoyakihoz, így érdemes frissen pirítani a szezámmagot.
A serpenyőt hevítsd fel közepes lángon, majd egy ecsettel kend meg olajjal. Ha nincs ecseted, egy papírtörlővel is átkenheted.
A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen ahhoz, hogy a tojás ne égjen meg és ne ragadjon le.
Öntsd bele a tojásos keverék egy kis részét a serpenyőbe, és hagyd, hogy körben egyenletesen elterüljön. Amikor az alja megsült, kezd el óvatosan feltekerni.
Ahhoz, hogy szép rétegeket kapj, mindig csak egy kevés tojást önts a serpenyőbe, és ügyelj arra, hogy ne tekerd túl gyorsan.
Miután az első réteg megsült, mozdítsd el a feltekert tojásrészt a serpenyő egyik oldalára, majd öntsd bele a következő adag tojást. Ismételd meg ezt a lépést, amíg az összes tojás fel nem kerül.
A rétegeket szépen egymásra kell tekerni, így készítheted el a klasszikus tamagoyaki textúrát.
A végén óvatosan vedd ki a tamagoyakit, és tedd egy deszkára, hogy kihűljön, majd szeleteld fel.
Ha szeretnéd, a tamagoyakit egy kis pihenés után is szeletelheted, hogy jobban összeálljon.
Tálalás előtt szórj rá pirított szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a tamagoyakinek.
A pirított szezámmag extra ízt és textúrát ad, így érdemes frissen pirítani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.