Tamagoyaki szezámmaggal, szójaszósszal és mirinnel tálalva

Tamagoyaki szezámmaggal

A Tamagoyaki egy klasszikus japán étel, amely édes-sós omlettként ismert. A tamagoyaki különleges ízét a szójaszósz, mirin és cukor kombinációja adja, amely a grillezés során egy finom, szaftos textúrájú tojásréteget eredményez. A szezámmag friss ropogósságot ad a tamagoyakihoz, és segít kiemelni az étel ízét. A tamagoyaki készítése valódi művészet, és egy egyszerű, de ínycsiklandó étel Japán konyhájában.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 ek. Olaj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a tojásokat egy tálban felvered, majd add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Alaposan keverd össze.

    A szezámmag ad egy kis extra ropogósságot a tamagoyakihoz, így érdemes frissen pirítani a szezámmagot.

    2

    A serpenyőt hevítsd fel közepes lángon, majd egy ecsettel kend meg olajjal. Ha nincs ecseted, egy papírtörlővel is átkenheted.

    A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen ahhoz, hogy a tojás ne égjen meg és ne ragadjon le.

    3

    Öntsd bele a tojásos keverék egy kis részét a serpenyőbe, és hagyd, hogy körben egyenletesen elterüljön. Amikor az alja megsült, kezd el óvatosan feltekerni.

    Ahhoz, hogy szép rétegeket kapj, mindig csak egy kevés tojást önts a serpenyőbe, és ügyelj arra, hogy ne tekerd túl gyorsan.

    4

    Miután az első réteg megsült, mozdítsd el a feltekert tojásrészt a serpenyő egyik oldalára, majd öntsd bele a következő adag tojást. Ismételd meg ezt a lépést, amíg az összes tojás fel nem kerül.

    A rétegeket szépen egymásra kell tekerni, így készítheted el a klasszikus tamagoyaki textúrát.

    5

    A végén óvatosan vedd ki a tamagoyakit, és tedd egy deszkára, hogy kihűljön, majd szeleteld fel.

    Ha szeretnéd, a tamagoyakit egy kis pihenés után is szeletelheted, hogy jobban összeálljon.

    6

    Tálalás előtt szórj rá pirított szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a tamagoyakinek.

    A pirított szezámmag extra ízt és textúrát ad, így érdemes frissen pirítani.