Tandoori chicken pizza indiai fűszerezéssel és korianderrel

Tandoori Chicken Pizza – Indiai fűszerezéssel

A Tandoori Chicken Pizza a hagyományos indiai tandoori csirke ízvilágát ötvözi a nyugati pizzával. Az édes, füstös és fűszeres tandoori fűszerezés tökéletesen harmonizál a ropogós tésztával és az olvadt sajttal. Ez a recept ideális választás azoknak, akik szeretik a különleges ízeket és az indiai konyhát. Az otthon is egyszerűen elkészíthető tandoori pizza egyedi élményt nyújt bármilyen alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
15 g Tandoori fűszerkeverék
200 g Grillezett csirkemell
150 g Mozzarella sajt
1 db Vöröshagyma
100 g Paprika (zöld, piros)
50 ml Joghurtszósz
10 g Korianderlevél
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a pizza tésztája megfelelően átsüljön.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsire. Vékonyan olajozd meg a tészta felületét a ropogósabb állag érdekében.

    A tészta nyújtásánál figyelj, hogy egyenletes vastagságú legyen. A vékony olajozás segít elkerülni, hogy a tészta elázzon a feltéttől.

    3

    Keverd össze a tandoori fűszerkeveréket egy kis olívaolajjal, és kend be vele a grillezett csirkemell szeleteket.

    Ha nincs kész tandoori fűszerkeveréked, házilag is elkészítheted: keverj össze garam masalát, kurkumát, gyömbért, fokhagymát, chiliport és római köményt.

    4

    Szórd meg a pizzatésztát reszelt mozzarellával, majd helyezd el rajta a fűszeres csirkeszeleteket.

    Ne spórolj a sajttal, de ne is vidd túlzásba, hogy a feltétek is érvényesüljenek.

    5

    Adj hozzá vékonyra szeletelt vöröshagymát és paprikát, egyenletesen eloszlatva a pizza tetején.

    A zöldségeket vágd minél vékonyabbra, hogy a sütési idő alatt megpuhuljanak.

    6

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők eltérően melegednek. Ha a széle nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Sütés után locsold meg a pizzát joghurtszósszal, és szórd meg friss korianderlevelekkel a friss íz érdekében.

    A joghurtszószhoz használj görög joghurtot, keverj bele egy kis citromlevet, aprított koriandert és egy csipet sót.