Tandoori csirke leves, friss korianderrel és lime levével tálalva

Tandoori Csirke Leves

A tandoori csirke leves egy klasszikus indiai étel, amely a híres tandoori fűszereket és kókusztejet egyesíti. Ezt az ételt az indiai háztartásokban gyakran készítik különleges alkalmakra, mivel gazdag és ízletes. A fűszerek és a kókusztej friss, gazdag ízeket biztosítanak, amelyek tökéletesen kiegészítik a csirkehúst. Az étel indiai étkezéseken is nagy népszerűségnek örvend, mivel könnyen elkészíthető és mindenkit elvarázsol a különleges ízvilága.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (csirkecomb vagy csirkemell)
150 g Joghurt
2 ek. Tandoori fűszerkeverék
2 cm Ginger (friss gyömbér)
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
400 ml Kókusztej
500 ml Zöldség alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
1 db Friss lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst kockázd fel, majd keverd össze a joghurttal és a tandoori fűszerkeverékkel. Hagyj pihenni legalább 30 percet, hogy a hús jól átvegye a fűszereket.

    A csirkehúst pihenés közben is ízesítheted még egy kis lime levével, hogy frissebb ízt adjon neki.

    2

    Egy nagy fazékban hevíts olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ha a fokhagyma túl gyorsan megég, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy megőrizzük az ízét.

    3

    Add hozzá a piros paprikát, majd pirítsd 2-3 percig. Öntsd hozzá a fűszeres csirkehúst, és süsd meg, amíg enyhén meg nem barnul.

    A fűszeres csirkehúsnak ropogósnak kell lennie, hogy még gazdagabbá váljon a leves íze.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a zöldség alaplét. Főzd 20-25 percig, amíg a csirkehús teljesen megpuhul.

    A kókusztej gazdag ízt ad a levesnek, miközben lágyítja a fűszeres ízeket.

    5

    Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald a levest friss korianderrel és egy kis lime levével.

    A lime frissessége kiemeli a tandoori fűszerek gazdagságát, és segít egyensúlyban tartani az étel ízét.