Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd hideg víz alá, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
A hideg víz segít megőrizni a tészta állagát, és megakadályozza, hogy összeragadjon.
Készítsd el a tempura tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd a tésztát forró olajban süsd ki. Ha nem használsz kész tempura tésztát, keverj lisztet, vizet és egy tojást a megfelelő állag eléréséhez, majd süsd ki.
A tempura morzsát akkor szórd a tésztára, ha még forró, így szép ropogós lesz.
Készítsd el a szójaszószos szószt. Keverj össze 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál mirint és egy kis cukrot, és forrald fel, hogy egy ízes, sűrű szószt kapj.
A mirin édes, enyhén alkoholos íze harmonizál a szójaszósz sós ízével, így egyensúlyba hozza a szószt.
Tedd a főtt, hideg udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószt, majd szórd meg a tetejét a frissen készített tempura morzsával.
A tempura morzsa ízes és ropogós réteget ad a tésztának. Ha több ropogós textúrát szeretnél, szórd meg bőségesen!
A tálalás előtt díszítsd a tésztát finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal. A zöldhagymát frissen vágd, hogy megőrizze a frissességét.
A szezámmag extra ízt ad a tálhoz, és a friss zöldhagyma enyhén pikáns ízt ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.