Tanuki udon hideg udon tészta tempura morzsával és szójaszósz alapú szósszal tálalva

Tanuki udon (tempura morzsával)

A Tanuki udon a japán konyha egyik izgalmas változata a hagyományos udon tésztának. Az étel hideg udon tésztát és tempura morzsát ötvöz egy gazdag szójaszósz alapú szósszal. A Tanuki udon népszerű étel a nyári hónapokban, amikor az emberek frissítő, könnyű tésztaételeket keresnek. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízvilágot kínál, amely a ropogós tempura morzsák és a gazdag szójaszósz kombinációján alapszik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
50 g Tempura morzsa
1 csomag Tempura tészta (kész)
1 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd hideg víz alá, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A hideg víz segít megőrizni a tészta állagát, és megakadályozza, hogy összeragadjon.

    2

    Készítsd el a tempura tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd a tésztát forró olajban süsd ki. Ha nem használsz kész tempura tésztát, keverj lisztet, vizet és egy tojást a megfelelő állag eléréséhez, majd süsd ki.

    A tempura morzsát akkor szórd a tésztára, ha még forró, így szép ropogós lesz.

    3

    Készítsd el a szójaszószos szószt. Keverj össze 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál mirint és egy kis cukrot, és forrald fel, hogy egy ízes, sűrű szószt kapj.

    A mirin édes, enyhén alkoholos íze harmonizál a szójaszósz sós ízével, így egyensúlyba hozza a szószt.

    4

    Tedd a főtt, hideg udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószt, majd szórd meg a tetejét a frissen készített tempura morzsával.

    A tempura morzsa ízes és ropogós réteget ad a tésztának. Ha több ropogós textúrát szeretnél, szórd meg bőségesen!

    5

    A tálalás előtt díszítsd a tésztát finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal. A zöldhagymát frissen vágd, hogy megőrizze a frissességét.

    A szezámmag extra ízt ad a tálhoz, és a friss zöldhagyma enyhén pikáns ízt ad hozzá.