A darált borjúhúst keverd össze apróra vágott tárkonnyal, zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Adj hozzá egy kevés tejszínt, hogy a hús szaftosabb legyen.
A tejszín helyett használhatsz egy tojást is, ami szintén segít összetartani a húst és szaftosabbá teszi.
Formázz négy pogácsát, majd forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg mindkét oldalukon, amíg aranybarna lesz.
A pogácsákat sütés előtt érdemes legalább 30 percre hűtőbe tenni, így jobban megtartják a formájukat.
A húspogácsák tetejére helyezz egy-egy szelet sajtot, és hagyd ráolvadni a serpenyőben.
A sajtot a serpenyő lefedésével gyorsabban ráolvaszthatod.
A zsemlék belső oldalát pirítsd meg, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemléket pirítsd serpenyőben, grillen vagy akár a sütőben is.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a jégsalátát.
A paradicsomot éles késsel szeleteld, hogy ne nyomódjon össze. A jégsalátát alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy ne áztassa el a zsemlét.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a sajtos borjúpogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomszeleteket. Zárd le a zsemle felső részével.
A burger ízét fokozhatod egy kevés mustárral vagy majonézzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.