A tárkonyt aprítsd fel finomra.
A tárkonyt érdemes közvetlenül a felhasználás előtt aprítani, hogy megőrizze az aromáját.
A lime-ot facsard ki, és tedd félre a levét.
A lime-ot görgesd át a pulton, mielőtt kifacsarod, így több levet nyersz.
A fokhagymát hámozd meg, és reszeld le vagy aprítsd fel.
A fokhagymát reszelve intenzívebb ízt kapsz.
Egy tálban keverd össze a mustárt, lime levét, aprított fokhagymát, tárkonyt, mézet, olívaolajat, sót és borsot.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.
A szószt legalább 30 percig hagyd állni a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tálald a kész szószt salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy halakhoz.
A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.