A fokhagymagerezdeket hámozd meg és aprítsd finomra. A tárkonyt mosd meg és vágd apróra.
A tárkonyt csak közvetlenül a felhasználás előtt vágd apróra, hogy megőrizze az aromáját.
Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet. A fokhagymát is csak addig pirítsd, amíg illatos nem lesz, nehogy keserű legyen.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2-3 percig, amíg az alkohol elpárolog és a folyadék kissé csökken.
Használj száraz fehérbort a legjobb ízhatás érdekében. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy a szósz íze ne legyen túl alkoholos.
Add hozzá a tejszínt és a dijoni mustárt, majd keverd alaposan össze. Főzd lassú tűzön 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A tejszínt alacsony lángon főzd, hogy ne forrjon fel és ne csapódjon ki. A dijoni mustár helyett használhatsz más mustárt is, de a dijoni mustár adja a legjobb ízt.
Keverd bele az aprított tárkonyt és a citromlevet, majd ízesítsd sóval és borssal.
A tárkonyt csak a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját. A citromlével frissítheted a szósz ízét.
Hagyd még 1-2 percig főni, hogy az ízek összeérjenek, majd vedd le a tűzről. Tálald azonnal csirkehúshoz, halhoz vagy tésztákhoz.
A szószt azonnal tálald, mert hűlés közben besűrűsödhet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.