Tarte Tatin csokoládéval, karamellás piskóta csokoládéval és almával

Tarte Tatin csokoládéval

A Tarte Tatin története 1898-ra nyúlik vissza, amikor két nővér, Stéphanie és Caroline Tatin, franciaországi Lamotte-Beuvronban véletlenül kifordított almás pitét készítettek. Az almás Tarte Tatin azóta elterjedt világszerte, és a receptet különféle gyümölcsökkel és ízesítésekkel variálták. A csokoládés változat gazdag és fenséges élményt nyújt, amely egy új dimenziót ad ennek az ikonikus desszertnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
6 db Alma
200 g Cukor
100 g Vaj
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
50 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Kakaópor
100 g Csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meghámozott almákat vágd szeletekre és távolítsd el a magházukat.

    Érdemes keményebb almákat választani, hogy ne főjenek túl.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a cukrot, és karamellizáld őket közepes lángon.

    Ne hagyd túl sokáig a cukrot a serpenyőben, mert könnyen megéghet.

    3

    A karamellizált vaj-cukor keveréket öntsd bele egy kör alakú, sütésre alkalmas formába.

    A forma legyen elég mély, hogy az alma jól elférjen benne.

    4

    A karamellre helyezd el az alma szeleteket szép, szoros elrendezésben.

    Figyelj arra, hogy az almák teljesen fedjék a karamellt.

    5

    Készítsd el a tésztát: szitáld a lisztet, a sütőport, a kakaóport, majd add hozzá a vaníliás cukrot. Keverd össze a tejjel, majd gyúrd össze a tésztát.

    Ne dolgozd túl sokáig a tésztát, mert akkor kemény lesz.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát, és borítsd rá az almákra, ügyelve arra, hogy lefedje őket.

    A tésztát érdemes kicsit pihentetni, hogy könnyebben nyújthasd.

    7

    Tedd a formát a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 30-40 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

    Tűpróbával ellenőrizheted a tészta elkészültségét.

    8

    A kész Tarte Tatint vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt óvatosan megfordítod egy tányérra.

    9

    A csokoládét olvaszd meg és öntsd rá a kész Tarte Tatin tetejére, hogy még gazdagabb ízt adj a desszertnek.