Tejcsokoládés gofri olvasztott csokoládéval és csokoládédarabokkal

Tejcsokoládés Gofri

A tejcsokoládés gofri egy igazi klasszikus édesség, amely a lágy, krémes csokoládé és a gofri ropogós textúrájának tökéletes kombinációja. A tejcsokoládé édessége enyhén karamellás ízt kölcsönöz a tésztának, amelyet a kakaópor még tovább gazdagít. A tejcsokoládé a 19. század végén vált népszerűvé, és azóta az egyik legkedveltebb csokoládéfajta világszerte. Ebben a receptben az olvasztott vaj és a vanília kivonat lágyítja a csokoládé gazdag ízét, így minden falat igazán kényeztető élményt nyújt. Ha szereted a tejcsokoládés édességeket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
15 g Kakaópor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
50 g Tejcsokoládé darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejcsokoládét apróra vágjuk, hogy sütés közben egyenletesen olvadjon el a tésztában.

    Használj jó minőségű tejcsokoládét, az íze érezhető lesz a kész gofriban. A csokoládé aprítása előtt tedd rövid időre a hűtőbe, így könnyebb lesz vágni.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakaóport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást és a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat érdemes alaposan felverni, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen. A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek. A túlkeverés rágós gofrit eredményezhet.

    5

    Óvatosan forgasd bele az apróra vágott tejcsokoládét, hogy minden falatba jusson belőle.

    A csokoládét finoman forgasd bele, hogy ne törjön tovább és ne színezze el a tésztát.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt elkezded a sütést. A vaj vagy olaj segít megakadályozni, hogy a gofri leragadjon.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj oda, hogy a gofri szép aranybarna legyen. Ne nyisd ki a sütőt túl korán, mert a gofri összeeshet.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés azért fontos, hogy a gofri ne ázzon el alulról a gőztől, így megőrzi a ropogós textúráját.

    9

    Tálald frissen tejcsokoládéöntettel meglocsolva, és szórd meg extra tejcsokoládé darabokkal a tetejét.

    A gofrit azonnal tálald, mert frissen a legfinomabb. Kísérletezz bátran más öntetekkel és feltétekkel is!