A tejcsokoládét apróra vágjuk, hogy sütés közben egyenletesen olvadjon el a tésztában.
Használj jó minőségű tejcsokoládét, az íze érezhető lesz a kész gofriban. A csokoládé aprítása előtt tedd rövid időre a hűtőbe, így könnyebb lesz vágni.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakaóport és a csipet sót.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást és a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
A tojásokat érdemes alaposan felverni, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen. A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek. A túlkeverés rágós gofrit eredményezhet.
Óvatosan forgasd bele az apróra vágott tejcsokoládét, hogy minden falatba jusson belőle.
A csokoládét finoman forgasd bele, hogy ne törjön tovább és ne színezze el a tésztát.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt elkezded a sütést. A vaj vagy olaj segít megakadályozni, hogy a gofri leragadjon.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj oda, hogy a gofri szép aranybarna legyen. Ne nyisd ki a sütőt túl korán, mert a gofri összeeshet.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A rácsra helyezés azért fontos, hogy a gofri ne ázzon el alulról a gőztől, így megőrzi a ropogós textúráját.
Tálald frissen tejcsokoládéöntettel meglocsolva, és szórd meg extra tejcsokoládé darabokkal a tetejét.
A gofrit azonnal tálald, mert frissen a legfinomabb. Kísérletezz bátran más öntetekkel és feltétekkel is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.