A tempeh-t vágd vékony szeletekre, majd helyezd őket egy tálba.
A tempeh szeletelése előtt, ha először használod, érdemes néhány percre forró vízbe áztatni, hogy lágyabbá váljon.
A szójaszószt, szezámolajat és cukrot keverd össze egy kis tálban, majd öntsd a tempeh szeletekre.
A szójaszósz és szezámolaj kombinációja ínycsiklandóan gazdag ízt ad a tempehnek, míg a cukor egy kis édességet hoz.
A fokhagymát aprítsd fel, a chilit vágd fel karikákra, majd mindkettőt add a tempehhez, és hagyd pácolódni 10-15 percig.
Ha nem szereted a túl csípős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét, vagy távolítsd el a magokat.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a pácolt tempeh-t. Süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A tempeh ropogóssága érdekében figyelj arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt.
Miután a tempeh elkészült, szórd meg friss korianderrel és egy kis borssal.
A koriander friss, citrusos ízt ad, és egy kis zöld színt ad az ételnek.
A kész tempeh goreng-et melegen tálald, friss rizs vagy saláta kíséretében.
A tempeh goreng önálló ételként is kiváló, de rizs vagy saláta kíséretében még gazdagabbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.