Tempeh pancake tálalva

Tempeh pancake

A tempeh pancake egy egészséges és fehérjedús alternatíva a hagyományos palacsintákhoz, amely az indonéz tempeh alapanyagot használja fel. A tempeh fermentált szójababokból készül, és rendkívül gazdag fehérjében és rostban, így kiváló növényi alapú fehérjeforrás. Ez a recept egy ropogós és ízletes palacsintát eredményez, amely tökéletesen kombinálható szójaszósszal vagy csípős öntetekkel. Egészséges, tápláló és egyszerűen elkészíthető, tökéletes választás reggelire vagy ebédre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tempeh
150 g Liszt
15 ml Szójaszósz
100 ml Víz
5 g Sütőpor
1 gerezd Fokhagyma
5 g Gyömbér
15 ml Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
15 g Zöldhagyma
5 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a tempeh-t és egy serpenyőben pirítsd aranybarnára egy kevés olívaolajon.

    A tempeh-t ne aprítsd túl kicsire, mert akkor könnyen kiszáradhat a sütés során. Közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    2

    Reszeld le a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd össze a szójaszósszal és a vízzel.

    A friss gyömbér és fokhagyma helyettesíthető por formájúval, de a friss íze sokkal intenzívebb.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a palacsinták egyenletesen megemelkedjenek.

    4

    Add hozzá a szójaszószos keveréket és a pirított tempeh-t, majd keverd össze, hogy sűrű, de sima tésztát kapj.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet. Ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet. A tészta állaga a lényeg, hogy könnyen lehessen sütni.

    5

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyő legyen megfelelően forró, mielőtt a tésztát beleöntöd, különben a palacsinták nem sülnek meg egyenletesen.

    6

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el.

    Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, mert akkor túl vastag lesz a palacsinta, és nehezebben sül át.

    7

    Süsd kb. 3-4 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 2-3 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna.

    8

    Szórd meg frissen aprított zöldhagymával és pirított szezámmaggal a tálalás előtt.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    9

    Tálald forrón, opcionálisan csípős szósszal vagy extra szójaszósszal.

    A csípős szósz helyett használhatsz Sriracha majonézt is.