A garnélarákot és a darált lazacot keverd össze zúzott fokhagymával, aprított kaporral, citromlével, sóval és borssal. Alaposan dolgozd össze a masszát, és formázz belőle négy pogácsát.
A massza könnyebb kezelhetősége érdekében érdemes hűtőben pihentetni 15-20 percig formázás előtt.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a tengeri pogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.
Vigyázz, hogy ne süsd túl a pogácsákat, mert kiszáradhatnak. A lazac hamar átsül.
A zsemlék belső oldalát pirítsd meg, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A pirításhoz használhatsz vajat vagy olívaolajat is, hogy még ízletesebb legyen.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a jégsalátát.
A paradicsomot éles késsel vágd, hogy ne nyomódjon össze. A jégsalátát alaposan mosd meg és szárítsd meg.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a tengeri pogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomszeleteket. Zárd le a zsemle felső részével.
Kínálhatod tartármártással vagy majonézzel is a még gazdagabb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.