Tenger Gyümölcsei Burger tálalva

Tenger Gyümölcsei Burger

A Tenger Gyümölcsei Burger a mediterrán konyha frissességét és különlegességét hozza el az asztalra. A lazac és garnélarák kombinációja lágy, ugyanakkor intenzív ízt ad, amit a kapor és a citrom tökéletesen kiegészít. Ez a burger egyedi választás egy könnyed ebédre vagy vacsorára, amely ízben és megjelenésben is garantáltan lenyűgözi az asztaltársaságot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Garnélarák (tisztított)
200 g Lazac (darált)
1 gerezd Fokhagyma (zúzott)
10 g Kapor (friss, aprított)
20 ml Citromlé (frissen facsart)
4 db Zsemle
100 g Jégsaláta
2 db Paradicsom
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot és a darált lazacot keverd össze zúzott fokhagymával, aprított kaporral, citromlével, sóval és borssal. Alaposan dolgozd össze a masszát, és formázz belőle négy pogácsát.

    A massza könnyebb kezelhetősége érdekében érdemes hűtőben pihentetni 15-20 percig formázás előtt.

    2

    Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a tengeri pogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.

    Vigyázz, hogy ne süsd túl a pogácsákat, mert kiszáradhatnak. A lazac hamar átsül.

    3

    A zsemlék belső oldalát pirítsd meg, hogy ropogós textúrájúak legyenek.

    A pirításhoz használhatsz vajat vagy olívaolajat is, hogy még ízletesebb legyen.

    4

    Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a jégsalátát.

    A paradicsomot éles késsel vágd, hogy ne nyomódjon össze. A jégsalátát alaposan mosd meg és szárítsd meg.

    5

    Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a tengeri pogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomszeleteket. Zárd le a zsemle felső részével.

    Kínálhatod tartármártással vagy majonézzel is a még gazdagabb ízélményért.