Keverd össze a marhahús pogácsákat a thai chili pasztával, sóval és borssal. Győződj meg arról, hogy a fűszerek egyenletesen eloszlanak.
A chili paszta mennyiségével szabályozhatod a burger csípősségét. Kóstold meg a pasztát, mielőtt hozzáadnád a húshoz.
Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg alakul ki.
A hús akkor van átsülve, ha a közepébe szúrt hústűből távozó lé tiszta.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket serpenyőben, hogy belső felületük aranybarna legyen.
A zsemléket egy kevés szezámolajon is megpiríthatod, hogy még jobban illeszkedjen a thai ízvilághoz.
A zöldségeket készítsd elő: juliennre vágd a sárgarépát, szeleteld fel az uborkát és a lilahagymát vékony karikákra.
A zöldségeket előre elkészítheted, hogy gyorsabban össze tudd állítani a burgert.
Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét fokhagymás majonézzel, helyezd rá a korianderleveleket, a thai fűszeres pogácsát, majd a sárgarépa, uborka és lilahagyma rétegeit.
A fokhagymás majonéz helyett használhatsz más mártást is, például sriracha majonézt vagy édes chili szószt.
Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal kókusztejes mártással és friss zöldsalátával.
A kókusztejes mártást készítheted előre, és hűtőben tárolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.