A rizst mosd át, majd kétszeres mennyiségű sós vízben főzd puhára kb. 15-18 perc alatt. Ha megfőtt, szűrd le és tartsd melegen.
Használj hosszúszemű rizst, mint a basmati – így szép, pergős állagot kapsz.
A burgonyát, répát és zöldbabot darabold fel. Egy serpenyőben forrósíts olajat, szórd bele a mustármagot, majd ha pattogni kezd, add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
A mustármag pattogáskor engedi ki aromáit – takard le a serpenyőt az olaj fröccsenése ellen.
Add hozzá a zöldségeket, szórd meg kurkumával és sóval, majd párold fedő alatt kb. 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de nem esnek szét.
Pár csepp víz hozzáadásával elkerülheted, hogy a zöldség leégjen a serpenyő aljára.
A paradicsomot szeleteld fel, az uborkát karikázd, és a hagymát vágd vékony szeletekre. Tálaláskor helyezd ezeket frissen a tányér szélére.
Az assami thali egyik titka a friss és főtt elemek egyensúlya – a nyers zöldség kiemeli az ízeket.
Tálald a rizst középen, köré rendezd a zöldségeket, savanyúságot és friss zöldségeket – assami stílusban tálalva, egyszerű és harmonikus ízekkel.
Tálalás előtt cseppents egy kevés citromlevet a zöldségekre – frissíti az étel egészét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.