A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben 10-12 percig, amíg puha és könnyen szétválik. Tedd félre, hogy a többi étel elkészítése alatt ne hűljön le.
Ha extra ízt szeretnél adni a rizsnek, főzd meg egy kis sáfrányos vízben.
A tofu-t kockázd fel, és egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg egy kevés olívaolajjal, amíg aranybarnára sül. Ezután tedd félre.
A tofu egyes darabjait enyhén pörköld meg, hogy ropogósabb textúrát kapjanak.
A zöldségeket (burgonya, sárgarépa, borsó) vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben, egy kis olívaolajon párold meg őket, amíg megpuhulnak. Adj hozzá curry leveleket, köményt és koriander port.
A curry levelek és fűszerek hozzáadásával az étel különleges ízt kap, és egy gazdag aromát ad a zöldségeknek.
Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a kókusztejet és a tamarind pasztát, majd keverd alaposan össze. Hagyj egy kicsit rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.
A kókusztej krémesít és gazdagítja az ételt, a tamarind pedig egy finom savanykás ízt ad neki.
A kész zöldséges ragut és a pirított tofut tálald a főtt basmati rizs mellé. Díszítsd sült hagymával és friss korianderrel.
A sült hagyma ropogóssá és ínycsiklandóvá teszi a Thali-t, és még gazdagabb ízélményt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.