Thali dél-indiai stílusban, zöldségraguval, tofuból készült kísérővel, sült hagymával és friss korianderrel díszítve

Thali bengáli változatban

A Thali egy tradicionális dél-indiai étkezés, amely több különböző fogást tartalmaz. Ez a recept a dél-indiai konyha gazdag ízvilágát idézi, amely magában foglalja a fűszeres zöldségragut, a kókusztejjel gazdagított szószokat és a ropogós tofu-t. A Thali nemcsak ízletes, hanem tápláló is, és tökéletes választás egy különleges étkezéshez, vagy egy színes családi vacsorához. A különböző fűszerek és zöldségek kombinációja valódi élvezetet biztosít minden falatban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
100 g Tofu
300 g Zöldségek (burgonya, sárgarépa, borsó)
50 g Sült hagyma
150 ml Kókusztej
1 ek. Tamarind paszta
6 db Curry levelek
1 tk. Koriander por
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 tk. Kömény
1 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben 10-12 percig, amíg puha és könnyen szétválik. Tedd félre, hogy a többi étel elkészítése alatt ne hűljön le.

    Ha extra ízt szeretnél adni a rizsnek, főzd meg egy kis sáfrányos vízben.

    2

    A tofu-t kockázd fel, és egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg egy kevés olívaolajjal, amíg aranybarnára sül. Ezután tedd félre.

    A tofu egyes darabjait enyhén pörköld meg, hogy ropogósabb textúrát kapjanak.

    3

    A zöldségeket (burgonya, sárgarépa, borsó) vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben, egy kis olívaolajon párold meg őket, amíg megpuhulnak. Adj hozzá curry leveleket, köményt és koriander port.

    A curry levelek és fűszerek hozzáadásával az étel különleges ízt kap, és egy gazdag aromát ad a zöldségeknek.

    4

    Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a kókusztejet és a tamarind pasztát, majd keverd alaposan össze. Hagyj egy kicsit rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej krémesít és gazdagítja az ételt, a tamarind pedig egy finom savanykás ízt ad neki.

    5

    A kész zöldséges ragut és a pirított tofut tálald a főtt basmati rizs mellé. Díszítsd sült hagymával és friss korianderrel.

    A sült hagyma ropogóssá és ínycsiklandóvá teszi a Thali-t, és még gazdagabb ízélményt ad.