Kezd a filék előkészítésével. A tilápiát öblítsd le hideg víz alatt, és töröld szárazra egy konyhai törlővel.
Ha a filék vékonyak, figyelj arra, hogy ne száradjanak ki sütés közben.
Egy kis tálban keverd össze a mustárolajat, a citromlevet, sót és borsot. Alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.
A mustárolaj és citromlé keveréke adja meg az étel friss, pikáns ízét, ne hagyd ki egyik hozzávalót sem!
A tilápia filéket mindkét oldalról jól kenjük meg a mustáros pác keverékével. Hagyd pihenni 10-15 percet, hogy az ízek jól átjárják a halat.
Minél tovább pihen a hal, annál ízesebb lesz. Ha időd engedi, hagyhatod 30 percig is pihenni.
Közben egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, és adj hozzá egy kis olajat. Amikor az olaj forró, tedd bele a filéket.
A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a hal kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon. Egy kis vízcsepp, ha azonnal serceg, jelezheti, hogy jó a hőmérséklet.
Süsd a filéket 4-5 percig mindkét oldalán, amíg szépen aranybarna és ropogós lesz.
Ne zavarjuk meg a halat sütés közben, csak egyszer fordítsuk meg, hogy ne törjön szét.
Ha kész a hal, tedd egy tányérra, és szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel a tálalás előtt.
A petrezselyem frissességet ad, és szép színt kölcsönöz az ételnek. Ízlés szerint citromlevet is csavarhatsz rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.