Sült tilápia mustárolajjal, friss petrezselyemmel tálalva

Tilapia fry mustárolajjal

A tilápia hal sült mustárolajjal a világ számos részén népszerű étel, különösen azok körében, akik szeretnének gyorsan, de ízletesen étkezni. A mustárolaj egy friss és enyhén csípős ízt ad a halnak, amely különleges ízkombinációt teremt. Ez az étel az egyszerűségére és gyors elkészíthetőségére alapozva válhat a hétköznapok kedvenc ételévé. A citromlé és a friss petrezselyem pedig tovább fokozza az étel frissességét. Tökéletes választás, ha gyors, de ínycsiklandó ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tilápia filé
3 ek. Mustárolaj
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.25 tk. Feketebors
2 cs. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a filék előkészítésével. A tilápiát öblítsd le hideg víz alatt, és töröld szárazra egy konyhai törlővel.

    Ha a filék vékonyak, figyelj arra, hogy ne száradjanak ki sütés közben.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a mustárolajat, a citromlevet, sót és borsot. Alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.

    A mustárolaj és citromlé keveréke adja meg az étel friss, pikáns ízét, ne hagyd ki egyik hozzávalót sem!

    3

    A tilápia filéket mindkét oldalról jól kenjük meg a mustáros pác keverékével. Hagyd pihenni 10-15 percet, hogy az ízek jól átjárják a halat.

    Minél tovább pihen a hal, annál ízesebb lesz. Ha időd engedi, hagyhatod 30 percig is pihenni.

    4

    Közben egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, és adj hozzá egy kis olajat. Amikor az olaj forró, tedd bele a filéket.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a hal kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon. Egy kis vízcsepp, ha azonnal serceg, jelezheti, hogy jó a hőmérséklet.

    5

    Süsd a filéket 4-5 percig mindkét oldalán, amíg szépen aranybarna és ropogós lesz.

    Ne zavarjuk meg a halat sütés közben, csak egyszer fordítsuk meg, hogy ne törjön szét.

    6

    Ha kész a hal, tedd egy tányérra, és szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel a tálalás előtt.

    A petrezselyem frissességet ad, és szép színt kölcsönöz az ételnek. Ízlés szerint citromlevet is csavarhatsz rá.