Szezámmaggal megszórt tilkut aranybarna, ropogós haldarabokkal tálalva

Tilkut szezámmaggal

A tilkut egy könnyen elkészíthető étel, amely számos konyhában előfordul. A szezámmag hozzáadása különleges ízt és ropogós textúrát ad a halnak, miközben a citrom és a fekete bors frissességet biztosít. Ezt az ételt tökéletesen lehet tálalni friss salátával vagy párolt zöldségekkel, hogy egy könnyed és ínycsiklandó étkezést kapj. A tilkut gyorsan elkészíthető, így ideális választás azok számára, akik egy finom, de nem időigényes ételt keresnek. A szezámmag gazdag forrása a kalciumnak, ezért még táplálóbbá teszi az ételt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tilkut
3 ek. Szezámmag
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.25 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tilkut alaposan mosd meg hideg víz alatt, majd töröld szárazra egy konyhai törlővel.

    Fontos, hogy a tilkut teljesen szárazra törd, hogy a sütés során ne fröcsögjön az olaj.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Amikor az olaj felmelegedett, tedd bele a tilkut, és süsd 4-5 percig, amíg mindkét oldala szép aranybarna lesz.

    Ha a tilkut vastagabbak, akkor előfordulhat, hogy több időre van szükség a sütéshez, de ügyelj arra, hogy ne süsd túl!

    3

    Miután mindkét oldalán szép aranybarna színt kapott, locsold meg citromlével, és szórd meg sóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A citromlé friss ízt ad, és segít kiemelni a tilkut természetes ízét. Ha szereted, egy kis extra citromlével is meglocsolhatod tálalás előtt.

    4

    Szórd meg a szezámmaggal, és óvatosan keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljon a tilkuton.

    A szezámmag nemcsak ízletes, hanem kellemes ropogós textúrát is ad az ételnek. Tálalás előtt is szórhatsz rá egy kis szezámmagot.