A tilkut alaposan mosd meg hideg víz alatt, majd töröld szárazra egy konyhai törlővel.
Fontos, hogy a tilkut teljesen szárazra törd, hogy a sütés során ne fröcsögjön az olaj.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Amikor az olaj felmelegedett, tedd bele a tilkut, és süsd 4-5 percig, amíg mindkét oldala szép aranybarna lesz.
Ha a tilkut vastagabbak, akkor előfordulhat, hogy több időre van szükség a sütéshez, de ügyelj arra, hogy ne süsd túl!
Miután mindkét oldalán szép aranybarna színt kapott, locsold meg citromlével, és szórd meg sóval és frissen őrölt fekete borssal.
A citromlé friss ízt ad, és segít kiemelni a tilkut természetes ízét. Ha szereted, egy kis extra citromlével is meglocsolhatod tálalás előtt.
Szórd meg a szezámmaggal, és óvatosan keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljon a tilkuton.
A szezámmag nemcsak ízletes, hanem kellemes ropogós textúrát is ad az ételnek. Tálalás előtt is szórhatsz rá egy kis szezámmagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.