A tindát (indiai uborka) hámozd meg, majd vágd kis kockákra.
A tinda héja elég vastag, de ha szeretnéd, hámozhatod vékonyabban is.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.
A friss gyömbér aromája igazán kiemeli a tinda ízét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a mustármagot és köményt. Pirítsd őket néhány másodpercig, amíg illatosak lesznek.
A fűszereket óvatosan pirítsd, hogy ne égjenek meg, mivel a fűszeres aromák nagyon gyorsan kifejlődnek.
Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát lassan pirítva a legjobb, hogy a fűszerek teljesen összeérjenek.
Add hozzá a reszelt gyömbért, curry leveleket, kurkumát és piros chili port, majd pirítsd még 2-3 percig.
A curry levelek és a kurkuma friss ízt adnak a sabzihoz.
Tedd hozzá a kockára vágott tindát, és jól keverd össze a fűszerekkel. Fedd le, és párold 10-15 percig, amíg a tinda megpuhul.
Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy a tinda ne égjen le, miközben párolódik.
Sózd meg ízlés szerint, és tálalás előtt szórj rá friss koriandert.
A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.