Tinda sabzi, fűszeres tinda indiai módra, gazdag fűszerekkel és friss korianderrel tálalva

Tinda sabzi

A Tinda Sabzi egy hagyományos indiai étel, amelyben a tinda (indiai uborka) fűszeres szósszal párolódik. Az étel a különböző indiai konyhai hagyományokban nagy szerepet játszik, és minden régióban más variációkban készítik. Az étel különlegessége, hogy a tinda jól átvette a fűszerek ízét, miközben megőrzi frissességét és textúráját. A curry levelek, kurkuma és piros chili egyedi ízélményt nyújtanak, amely igazi indiai ínycsiklandóságot kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tinda (indiai uborka)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
10 levél Curry levél
1 tk. Mustármag
1 tk. Kömény
1 tk. Haldi (kurkuma por)
1 tk. Piros chili por
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tindát (indiai uborka) hámozd meg, majd vágd kis kockákra.

    A tinda héja elég vastag, de ha szeretnéd, hámozhatod vékonyabban is.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.

    A friss gyömbér aromája igazán kiemeli a tinda ízét.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a mustármagot és köményt. Pirítsd őket néhány másodpercig, amíg illatosak lesznek.

    A fűszereket óvatosan pirítsd, hogy ne égjenek meg, mivel a fűszeres aromák nagyon gyorsan kifejlődnek.

    4

    Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát lassan pirítva a legjobb, hogy a fűszerek teljesen összeérjenek.

    5

    Add hozzá a reszelt gyömbért, curry leveleket, kurkumát és piros chili port, majd pirítsd még 2-3 percig.

    A curry levelek és a kurkuma friss ízt adnak a sabzihoz.

    6

    Tedd hozzá a kockára vágott tindát, és jól keverd össze a fűszerekkel. Fedd le, és párold 10-15 percig, amíg a tinda megpuhul.

    Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy a tinda ne égjen le, miközben párolódik.

    7

    Sózd meg ízlés szerint, és tálalás előtt szórj rá friss koriandert.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad neki.