Tintahalos hamburger friss zöldségekkel tálalva

Tintahalas Hamburger

A tintahal a mediterrán konyha egyik legnépszerűbb tengeri alapanyaga, amelyet gyakran grilleznek vagy rántanak, ám burger formájában még viszonylag újdonságnak számít. A tintahalas hamburger különleges módja annak, hogy beemeljük ezt a finomságot a modern gyorsételek világába. A tintahal sajátos állaga és enyhén édeskés íze miatt izgalmas alapanyag, amit a citromos majonéz még jobban kiemel. Ahogy a fokhagyma és hagyma keverednek a tintahúsban, és pirulni kezdenek a forró vajban, intenzív, tengeri hangulatú illat tölti be a konyhát. A hamburger összeállításakor a friss zöldségek és a ropogós zsemle kontrasztja teszi teljessé az élményt. Ideális választás egy különleges hétvégi ebédhez, vagy ha egy kicsit elrugaszkodnál a megszokott burgerektől.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
607 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
100 g tintahal karika
1 db hamburger zsemle
20 g saláta
30 g paradicsom
20 g uborka
15 g majonéz
10 g citromlé
1 db tojás
20 g zsemlemorzsa
1 db fokhagyma
20 g vöröshagyma
10 g vaj
2 g
1 g bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tintahal karikákat aprítsd fel kisebb darabokra, majd keverd össze az aprított vöröshagymával, zúzott fokhagymával, a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal és citromlével. Tipp: A tintahal enyhén rágós, ezért aprítás után érdemes kicsit megforgatni forró serpenyőben, hogy könnyebben formázható legyen.

    A tintahalhoz adhatsz egy kis aprított petrezselymet is a frissebb ízért.

    2

    Formázz pogácsát a keverékből, ha túl lágy, adhatsz még hozzá zsemlemorzsát. Tipp: Nedves kézzel könnyebb dolgozni, a massza nem ragad a kezedhez.

    A pogácsákat formázás után tedd hűtőbe 15-20 percre, hogy jobban összeálljanak.

    3

    Serpenyőben forrósítsd fel a vajat, majd süsd meg a tintahalas pogácsát oldalanként 3-4 percig, míg aranybarna kérget nem kap. Tipp: Ne nyomd le sütés közben, hogy szaftos maradjon a belseje!

    A sütéshez használhatsz olívaolajat is a vaj helyett.

    4

    Keverd össze a majonézt citromlével, egy csipet sóval, hogy frissítő szószt kapj. Tipp: Egy kevés reszelt citromhéj még intenzívebb ízt adhat neki.

    A majonézhez adhatsz egy kis aprított kaprot is.

    5

    A hamburger zsemlét vágd félbe, majd a belső felét pirítsd ropogósra serpenyőben vagy sütőben. Tipp: Egy kevés vajjal megkenve különösen finom lesz!

    A zsemlét pirítás helyett meg is grillezheted.

    6

    Állítsd össze a hamburgert: az alsó zsemlére kenj a citromos majonézből, helyezd rá a salátát, tintahalas pogácsát, uborkát és paradicsomot, majd fedd le a zsemle másik felével. Tipp: Szúrd át egy hurkapálcával, hogy egyben maradjon tálalásig!

    A hamburgerbe tehetsz karamellizált hagymát is a különleges ízért.