Tintahalos hamburger friss zöldségekkel tålalva

Tintahalas Hamburger

A tintahal a mediterrĂĄn konyha egyik legnĂ©pszerƱbb tengeri alapanyaga, amelyet gyakran grilleznek vagy rĂĄntanak, ĂĄm burger formĂĄjĂĄban mĂ©g viszonylag ĂșjdonsĂĄgnak szĂĄmĂ­t. A tintahalas hamburger kĂŒlönleges mĂłdja annak, hogy beemeljĂŒk ezt a finomsĂĄgot a modern gyorsĂ©telek vilĂĄgĂĄba. A tintahal sajĂĄtos ĂĄllaga Ă©s enyhĂ©n Ă©deskĂ©s Ă­ze miatt izgalmas alapanyag, amit a citromos majonĂ©z mĂ©g jobban kiemel. Ahogy a fokhagyma Ă©s hagyma keverednek a tintahĂșsban, Ă©s pirulni kezdenek a forrĂł vajban, intenzĂ­v, tengeri hangulatĂș illat tölti be a konyhĂĄt. A hamburger összeĂĄllĂ­tĂĄsakor a friss zöldsĂ©gek Ă©s a ropogĂłs zsemle kontrasztja teszi teljessĂ© az Ă©lmĂ©nyt. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy kĂŒlönleges hĂ©tvĂ©gi ebĂ©dhez, vagy ha egy kicsit elrugaszkodnĂĄl a megszokott burgerektƑl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
607 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 1
⭕ 100 g tintahal karika
⭕ 1 db hamburger zsemle
⭕ 20 g saláta
⭕ 30 g paradicsom
⭕ 20 g uborka
⭕ 15 g majonĂ©z
⭕ 10 g citromlĂ©
⭕ 1 db tojás
⭕ 20 g zsemlemorzsa
⭕ 1 db fokhagyma
⭕ 20 g vöröshagyma
⭕ 10 g vaj
⭕ 2 g só
⭕ 1 g bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tintahal karikĂĄkat aprĂ­tsd fel kisebb darabokra, majd keverd össze az aprĂ­tott vöröshagymĂĄval, zĂșzott fokhagymĂĄval, a tojĂĄssal, zsemlemorzsĂĄval, sĂłval, borssal Ă©s citromlĂ©vel. Tipp: A tintahal enyhĂ©n rĂĄgĂłs, ezĂ©rt aprĂ­tĂĄs utĂĄn Ă©rdemes kicsit megforgatni forrĂł serpenyƑben, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.

    A tintahalhoz adhatsz egy kis aprított petrezselymet is a frissebb ízért.

    2

    FormĂĄzz pogĂĄcsĂĄt a keverĂ©kbƑl, ha tĂșl lĂĄgy, adhatsz mĂ©g hozzĂĄ zsemlemorzsĂĄt. Tipp: Nedves kĂ©zzel könnyebb dolgozni, a massza nem ragad a kezedhez.

    A pogĂĄcsĂĄkat formĂĄzĂĄs utĂĄn tedd hƱtƑbe 15-20 percre, hogy jobban összeĂĄlljanak.

    3

    SerpenyƑben forrĂłsĂ­tsd fel a vajat, majd sĂŒsd meg a tintahalas pogĂĄcsĂĄt oldalankĂ©nt 3-4 percig, mĂ­g aranybarna kĂ©rget nem kap. Tipp: Ne nyomd le sĂŒtĂ©s közben, hogy szaftos maradjon a belseje!

    A sĂŒtĂ©shez hasznĂĄlhatsz olĂ­vaolajat is a vaj helyett.

    4

    Keverd össze a majonĂ©zt citromlĂ©vel, egy csipet sĂłval, hogy frissĂ­tƑ szĂłszt kapj. Tipp: Egy kevĂ©s reszelt citromhĂ©j mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zt adhat neki.

    A majonézhez adhatsz egy kis aprított kaprot is.

    5

    A hamburger zsemlĂ©t vĂĄgd fĂ©lbe, majd a belsƑ felĂ©t pirĂ­tsd ropogĂłsra serpenyƑben vagy sĂŒtƑben. Tipp: Egy kevĂ©s vajjal megkenve kĂŒlönösen finom lesz!

    A zsemlét pirítås helyett meg is grillezheted.

    6

    ÁllĂ­tsd össze a hamburgert: az alsĂł zsemlĂ©re kenj a citromos majonĂ©zbƑl, helyezd rĂĄ a salĂĄtĂĄt, tintahalas pogĂĄcsĂĄt, uborkĂĄt Ă©s paradicsomot, majd fedd le a zsemle mĂĄsik felĂ©vel. Tipp: SzĂșrd ĂĄt egy hurkapĂĄlcĂĄval, hogy egyben maradjon tĂĄlalĂĄsig!

    A hamburgerbe tehetsz karamellizĂĄlt hagymĂĄt is a kĂŒlönleges Ă­zĂ©rt.