Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót.
Fontos, hogy a sütőport egyenletesen keverd el a liszttel, hogy a tészta szépen megemelkedjen sütés közben.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat a cukorral, majd keverd hozzá a tejet.
A tojásokat addig verd a cukorral, amíg habos nem lesz. Ez könnyebbé teszi a tésztát.
Fokozatosan adagold a lisztes keveréket a tojásos masszához, és dolgozd össze sima, kissé folyékony tésztává.
A lisztet szitálva add a tojásos masszához, így elkerülheted a csomók kialakulását. Ne keverd túl, csak addig, amíg összeáll.
Öntsd a tésztát egy habzsákba vagy egy erős nejlonzacskóba, amelynek egyik sarkát kivághatod kis lyukkal.
Ha nincs habzsákod, használj egy erős, zárható zacskót. A lyukat ne vágd túl nagyra, különben túl vastag lesz a tészta.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben közepes-magas hőmérsékletre.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd egy darab kenyérrel. Ha a kenyér gyorsan megbarnul, az olaj túl forró. Ideális hőmérsékleten a tészta szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
A habzsákból spirálisan vagy rendezetlen fonatokban nyomd a tésztát közvetlenül az olajba, hogy a Tippaleipä jellegzetes formát kapjon.
A tésztát ne nyomd túl sokat egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat és a tészta nem fog szépen sülni. Figyelj a biztonságra, mert a forró olaj fröcsöghet!
Süsd a tésztát aranybarnára, közben óvatosan forgasd meg, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
Ne süsd túl a tésztát, mert megkeményedik. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Szedd ki a megsült Tippaleipä-t papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a tészta kevésbé lesz zsíros.
Hagyjd hűlni néhány percig, majd szórd meg porcukorral és tálald frissen.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el a tésztán. Tálalhatod lekvárral vagy gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.