A halfilét vékony szeletekre vágjuk, és egy lapos tálba tesszük.
A hal szeleteknek nagyon vékonynak kell lenniük, hogy jól átjárják a lime levei és az ízek.
A lime levét facsard rá a halra, és hagyd állni 5-10 percig, hogy a hal elkezdje ‘sülni’ a citrus savaktól.
A lime savanykás íze segít a hal enyhe pácolásában, így a tiradito friss és ízes lesz.
A fokhagymát és a friss gyömbért apróra vágd, vagy reszeld le.
A gyömbér és a fokhagyma friss íze emeli a tiradito ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.
A chili paprikát is apróra vágd, majd keverd a fokhagyma és gyömbér keverékéhez.
A chili mennyisége tetszés szerint változtatható, ha nem szereted túl erősen, kevesebb chili is elegendő.
Az elkészített fűszerkeveréket öntsd rá a lime levével pácolt halra, és alaposan keverd össze.
A fűszereknek jól el kell oszolniuk a halon, így minden falat egyenletesen ízesítve lesz.
Add hozzá az olívaolajat, sót, borsot, és friss korianderrel díszítve tálald.
Az olívaolaj gazdag ízt ad a tiraditónak, és a koriander frissessége még jobban kiemeli az étel aromáit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.