Tiradito gyömbérrel és fokhagymával, friss korianderrel tálalva

Tiradito gyömbérrel és fokhagymával

A tiradito egy klasszikus perui étel, amely hasonló a cevichéhez, de a különbség az, hogy a halat itt vékony szeletekre vágják, és az ízeket a citrusok és fűszerek alakítják. A gyömbér és a fokhagyma egy különleges csavart ad az ételnek, amely friss és fűszeres, tökéletes előételként. A tiradito elkészítése gyors és egyszerű, így könnyedén tálalható friss étkezésként vagy egy könnyű vacsoraként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Friss halfilé (pl. sügér vagy tonhal)
2 db Lime
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 db Chili paprika
1 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vékony szeletekre vágjuk, és egy lapos tálba tesszük.

    A hal szeleteknek nagyon vékonynak kell lenniük, hogy jól átjárják a lime levei és az ízek.

    2

    A lime levét facsard rá a halra, és hagyd állni 5-10 percig, hogy a hal elkezdje ‘sülni’ a citrus savaktól.

    A lime savanykás íze segít a hal enyhe pácolásában, így a tiradito friss és ízes lesz.

    3

    A fokhagymát és a friss gyömbért apróra vágd, vagy reszeld le.

    A gyömbér és a fokhagyma friss íze emeli a tiradito ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    4

    A chili paprikát is apróra vágd, majd keverd a fokhagyma és gyömbér keverékéhez.

    A chili mennyisége tetszés szerint változtatható, ha nem szereted túl erősen, kevesebb chili is elegendő.

    5

    Az elkészített fűszerkeveréket öntsd rá a lime levével pácolt halra, és alaposan keverd össze.

    A fűszereknek jól el kell oszolniuk a halon, így minden falat egyenletesen ízesítve lesz.

    6

    Add hozzá az olívaolajat, sót, borsot, és friss korianderrel díszítve tálald.

    Az olívaolaj gazdag ízt ad a tiraditónak, és a koriander frissessége még jobban kiemeli az étel aromáit.