Tiradito gyömbérrel és fokhagymåval, friss korianderrel tålalva

Tiradito gyömbérrel és fokhagymåval

A tiradito egy klasszikus perui Ă©tel, amely hasonlĂł a cevichĂ©hez, de a kĂŒlönbsĂ©g az, hogy a halat itt vĂ©kony szeletekre vĂĄgjĂĄk, Ă©s az Ă­zeket a citrusok Ă©s fƱszerek alakĂ­tjĂĄk. A gyömbĂ©r Ă©s a fokhagyma egy kĂŒlönleges csavart ad az Ă©telnek, amely friss Ă©s fƱszeres, tökĂ©letes elƑételkĂ©nt. A tiradito elkĂ©szĂ­tĂ©se gyors Ă©s egyszerƱ, Ă­gy könnyedĂ©n tĂĄlalhatĂł friss Ă©tkezĂ©skĂ©nt vagy egy könnyƱ vacsorakĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 g Friss halfilĂ© (pl. sĂŒgĂ©r vagy tonhal)
⭕ 2 db Lime
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 db Chili paprika
⭕ 1 ág Friss koriander
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilĂ©t vĂ©kony szeletekre vĂĄgjuk, Ă©s egy lapos tĂĄlba tesszĂŒk.

    A hal szeleteknek nagyon vĂ©konynak kell lenniĂŒk, hogy jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a lime levei Ă©s az Ă­zek.

    2

    A lime levĂ©t facsard rĂĄ a halra, Ă©s hagyd ĂĄllni 5-10 percig, hogy a hal elkezdje ‘sĂŒlni’ a citrus savaktĂłl.

    A lime savanykås íze segít a hal enyhe påcolåsåban, így a tiradito friss és ízes lesz.

    3

    A fokhagymåt és a friss gyömbért apróra vågd, vagy reszeld le.

    A gyömbér és a fokhagyma friss íze emeli a tiradito ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    4

    A chili paprikåt is apróra vågd, majd keverd a fokhagyma és gyömbér keverékéhez.

    A chili mennyisĂ©ge tetszĂ©s szerint vĂĄltoztathatĂł, ha nem szereted tĂșl erƑsen, kevesebb chili is elegendƑ.

    5

    Az elkészített fƱszerkeveréket öntsd rå a lime levével påcolt halra, és alaposan keverd össze.

    A fƱszereknek jól el kell oszolniuk a halon, így minden falat egyenletesen ízesítve lesz.

    6

    Add hozzå az olívaolajat, sót, borsot, és friss korianderrel díszítve tålald.

    Az olívaolaj gazdag ízt ad a tiraditónak, és a koriander frissessége még jobban kiemeli az étel aromåit.