A halat vékony szeletekre vágjuk, és egy tálra rendezzük. Fontos, hogy a hal legyen friss és lehetőleg húsos, hogy a szeletek szépen elrendezhetők legyenek.
A hal szeletelésekor használj éles kést, hogy szép, tiszta szeleteket kapj. A friss hal a legjobb választás.
A jalapeñókat vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd vékony karikákra szeleteld.
Ha nem szereted túl erősen, távolítsd el a magokat, mert azok adják a legnagyobb csípősséget. Ha szeretnéd, kesztyűben dolgozhatsz, hogy elkerüld a bőr irritációját.
A lime-ot facsard ki, és a levét öntsd a hal szeletekre.
A lime leve frissítő hatású és segít a hal ízét kiemelni. Az érett lime leve ízletesebb és intenzívebb.
Add hozzá a sót és a frissen őrölt borsot, majd keverd össze a halat és lime-ot, hogy az ízek összeérjenek.
A sóval óvatosan bánj, mert a lime savassága már eleve erősíti az ízeket.
A szeletelt jalapeñót szórd a hal szeletekre, majd locsold meg olívaolajjal.
Az olívaolaj segít lágyítani a fűszeres jalapeño csípősségét és gazdagítja az ételt.
Végül szórd meg friss korianderrel és tálald az ételt frissen.
A koriander frissességet és citrusos ízt ad a tiraditónak. Ha nem szereted, el is hagyhatod, de ez az étel elengedhetetlen fűszere.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.