Tiradito jalapeñóval, lime-mal és korianderrel tálalva

Tiradito jalapeñóval

A tiradito egy perui étel, amely a sashimihoz hasonlóan friss halból készül, de az ízesítést lime-lal és más friss fűszerekkel teszik különlegessé. A jalapeño egy modern fűszer, amely kiemeli az étel frissességét, és csípős, pikáns ízt ad neki. A tiradito története szoros kapcsolatban áll a perui tengerparti kultúrával, ahol az emberek mindig friss halat fogyasztottak. A lime-lal való pácolás az ételt a hagyományos ceviche-re emlékezteti, de itt a halat nem marinálják hosszú ideig, hanem röviden, frissen tálalják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal filé
2 db Jalapeño
2 db Lime
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vékony szeletekre vágjuk, és egy tálra rendezzük. Fontos, hogy a hal legyen friss és lehetőleg húsos, hogy a szeletek szépen elrendezhetők legyenek.

    A hal szeletelésekor használj éles kést, hogy szép, tiszta szeleteket kapj. A friss hal a legjobb választás.

    2

    A jalapeñókat vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd vékony karikákra szeleteld.

    Ha nem szereted túl erősen, távolítsd el a magokat, mert azok adják a legnagyobb csípősséget. Ha szeretnéd, kesztyűben dolgozhatsz, hogy elkerüld a bőr irritációját.

    3

    A lime-ot facsard ki, és a levét öntsd a hal szeletekre.

    A lime leve frissítő hatású és segít a hal ízét kiemelni. Az érett lime leve ízletesebb és intenzívebb.

    4

    Add hozzá a sót és a frissen őrölt borsot, majd keverd össze a halat és lime-ot, hogy az ízek összeérjenek.

    A sóval óvatosan bánj, mert a lime savassága már eleve erősíti az ízeket.

    5

    A szeletelt jalapeñót szórd a hal szeletekre, majd locsold meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít lágyítani a fűszeres jalapeño csípősségét és gazdagítja az ételt.

    6

    Végül szórd meg friss korianderrel és tálald az ételt frissen.

    A koriander frissességet és citrusos ízt ad a tiraditónak. Ha nem szereted, el is hagyhatod, de ez az étel elengedhetetlen fűszere.