Tiradito passion fruit sz贸sszal t谩lalva, friss korianderrel d铆sz铆tve

Tiradito passion fruit sz贸sszal

A tiradito egy hagyom谩nyos perui 茅tel, amely halat friss, savanyk谩s sz贸sszal t谩lal. Az 茅tel egyszer疟, de rendk铆v眉l 铆zletes, 茅s a helyi konyha kedvenc 茅tke. Az alap receptben a lime 茅s a chili domin谩l, de az 煤jabb v谩ltozatok, mint a passion fruit sz贸sszal k茅sz眉lt tiradito, m茅g 铆nycsikland贸bb谩 茅s egzotikusabb谩 teszik az 茅telt. A friss koriander 茅s a lime friss铆tik a halat, m铆g a passion fruit k眉l枚nleges 茅des-savany煤 铆ze t枚k茅letes kieg茅sz铆t艖je a p枚rk枚l茅s n茅lk眉li halnak.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
400 g Feh茅r hal (pl. s眉g茅r vagy pisztr谩ng)
3 db Passion fruit (maracuja)
2 db Lime leve
1 db V枚r枚shagyma
1 谩g Friss koriander
1 db Chili paprika
1 tk. S贸
0.5 tk. Bors
2 ek. Ol铆vaolaj

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A halat v谩gd v茅kony szeletekre, kb. 1 cm vastagra. A szeleteket tedd egy nagy t谩lra, 茅s h疟tsd le a h疟t艖ben.

    A halat mindig frissen kell k茅sz铆teni, hogy meg艖rizze a legjobb 铆z茅t 茅s text煤r谩j谩t.

    2

    A passion fruitot (maracuj谩t) v谩gd f茅lbe, 茅s kanalazd ki a belsej茅t. A gy眉m枚lcsp茅phez add hozz谩 a lime lev茅t.

    A passion fruit sosa 茅s a lime savanyk谩s 铆ze remek眉l kieg茅sz铆ti a hal 铆z茅t, friss铆tve az 茅telt.

    3

    A v枚r枚shagym谩t v茅konyra szeleteld fel, 茅s tedd a halra. A chili paprik谩t v谩gd apr贸ra, 茅s sz贸rd r谩 a halra a hagyma mell茅.

    A chili 茅s a hagyma egy眉tt fokozza az 茅tel pik谩ns 铆z茅t, de ha nem szereted a t煤l er艖s 铆zeket, cs枚kkentsd a chili mennyis茅g茅t.

    4

    A passion fruit 茅s lime kever茅k茅t 枚ntsd r谩 a halra, 茅s alaposan keverd 枚ssze.

    A marin谩ld t煤l hossz煤 ideig a halat, mert elvesz铆ti frissess茅g茅t. 10-15 perc elegend艖.

    5

    T谩lald a tiradit贸t friss korianderrel d铆sz铆tve, 茅s egy csipet s贸val 茅s borssal megsz贸rva.

    A koriander frissess茅get 茅s egy kis citrusos 铆zt ad az 茅telnek, ami t枚k茅letesen illik a passion fruithoz.